Bancnote false descoperite in Vatra Dornei

0
   Pe 5 aprilie poliţiştii din municipiului Vatra Dornei au depistat pe raza municipiului Vatra Dornei pe Ioan M. de 43 ani din comuna Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa Năsăud, care a plasat la un magazin alimentar o bancnotă falsificată din cupiura de 100 lei şi a încercat ulterior să mai plaseze încă o bancnotă din acest tip. Cauza a fost preluată de către lucrătorii B.C.C.O. Suceava.
  „Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că Ioan M. mai avea asupra sa 6 (şase) bancnote din cupiura de 100 de lei contrafăcute, toate având aceeaşi serie”, a declarat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă sau de alte valori. Suspectul Ioan M. a fost reţinut, pentru 24 de ore, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, iar după expirarea ordonanţei de reţinere Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a înlocuit măsura cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

„În continuarea cercetărilor efectuate s-a stabilit că bancnotele contrafăcute puse în circulaţie de suspect au fost falsificate pe o imprimantă color de Ciprian S. din comuna Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa Năsăud, în luna martie 2010”, a mai spus Gabriel Panţiru.

Din bancnotele falsificate, şapte din cupiura de 100 lei i-au fost date suspectului Ioan M. pentru a fi plasate în diferite locuri de pe raza municipiului Vatra Dornei, judeţul Suceava. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la domiciliul lui Ciprian S. au mai fost găsite cinci bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de lei având aceiaşi serie şi trei bancnote din cupiura de 50 lei, cu aceiaşi serie.

Faţă de Ciprian S. s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârșirea infracţiunii de falsificare de monedă sau alte valori, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi identificării tuturor participanţilor.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei