Epilogul Serbarilor Zapezii

0
Epilogul Serbarilor Zapezii » Monitorul de Suceava - Ziarul care sta de vorba cu oamenii

Seria celor patru weekenduri în care s-au desfăşurat, la Vatra Dornei, Serbările Iernii, manifestare cultural - sportivă, organizată de Primăria municipiului Vatra Dornei şi Consiliul Local Vatra Dornei, cu sprijinul sponsorilor, s-a încheiat duminică seara.
Aşa cum a precizat şi prezentatorul serbărilor, Doru Bighiu, „ultimul weekend a fost epilogul Serbărilor Zăpezii, iar cei care au stat acasă au pierdut unul dintre cele mai evenimente de la Vatra Dornei”.

Dansuri populare pe ritmuri etno

Sâmbătă, 13 februarie, începând cu ora 20, distracţia la baza pârtiei Parc a început pe ritmurile etno ale celor de la Datina. Marius China şi Andreea Cristea, cei doi componenţi ai trupei de muzică etno Datina, au avut rolul să încălzească atmosfera şi să-i scoată la dans pe dorneni şi pe numeroşii turişti.
La finalul concertului, trupa Etno le-a propus celor prezenţi şi un test de rezistenţă la dans, care a inclus patru dansuri populare prelucrate etno. S-au prins în hore copii, părinţi, dar şi vârstnici, ultimii atraşi la baza pârtiei Parc de prelucrările folclorice.

Concursuri de tăiat buşteni

După spectacolul celor de la Etno, pe scenă au urcat cei mai vajnici băieţi din Bazinul Dornelor pentru a se întrece în tăiat buşteni. Concursul fierăstraielor - o competiţie contra-cronometru de tăiat buşteni, nu a avut nevoie de arbitru, pentru că în etapa următoare se califica echipajul care termina de tăiat primul “o felie de lemn”. Tinerii care au participat la acest concurs şi-au arătat măiestria în a tăia cu joagărele imenşii buşteni aduşi special din vârful muntelui de Serviciul Salvamont pentru competiţia care testează forţa, spiritul de echipă, dar şi priceperea bărbaţilor.

Andreea Bănică, adusă de jandarmi la scenă

Andreea Bănică a fost protagonista unui spectacol de aproape o oră. Pentru că nu ştia unde este amplasată scena, iar vremea nefavorabilă nu i-a permis să ajungă în timp util în Vatra Dornei, Andreea Bănică a fost însoţită de la intrarea în oraş de jandarmi pentru a urca pe scenă la ora stabilită.
Andreea i-a permis unuia dintre fani să urce pe scenă şi să danseze alături de ea. Sorin s-a dovedit un bun cunoscător al mişcărilor celor trei membri ai trupei de dans care o însoţesc pe Andreea Bănică în spectacole, fiind considerat chiar de Andreea „cel mai tare dansator. Nici soţul meu nu dansează aşa”. Eşti la categoria ” a declarat în faţa publicului spectator Andreea Bănică.


Coborâre cu făclii

La concurenţă cu Jocurile Olimpice de la Vancouver, sâmbătă, municipalitatea dorneană i-a invitat pe toţi iubitorii sporturilor de iarnă pe pârtia Parc, pentru a asista la coborârea pârtiei pe schiuri, cu făclii. Schiori de la Salvamont, şcoala de schi şi jandarmi montani au oferit un spectacol impresionant de lumină pe o ninsoare abundentă, având făclii aprinse în mâini. Schiorii, încolonaţi pe aproximativ 300 de metri, au parcurs pârtia încercând să nu prindă o viteză mare pentru a putea face „atmosferă”.
La baza pârtiei au primit îndelungi aplauze de la spectatori, iar de pe scenă, de la Andreea Bănică. Printre spectatori s-a numărat şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care a venit la Serbările Iernii de la Vatra Dornei după concertul formaţiei Compact.


Zero a avut un moment special dedicat lui Michael Jackson

Ultimii care au urcat sâmbătă pe scena de la Vatra Dornei au fost semifinaliştii preselecţiei naţionale pentru Eurovision 2009, cei cinci componenţi ai formaţiei Zero, Laur (voce), Papu (chitară), Vlad (bass), Alex (tobe) şi Oxi (platane/sampler).
Noul sound marca Zero şi piesa concurentă la Eurovision 2009 „Sunny Days” i-a adunat repede pe iubitorii de rock la scenă.
Deşi are aproape trei anişori, trupa Zero a ajuns sâmbătă seara pentru prima oară la Vatra Dornei pentru a oferi un concert live de rock.
Spectacolul cu trupa Zero a inclus şi un moment special, a interpretat piesa "Thriller", în memoria lui Michael Jackson.


Folclorul nu a lipsit nici în ultimul weeekend al serbărilor

Ca în fiecare duminică, şi pe 14 februarie, Fanfara municipiului Vatra Dornei a deschis spectacolul de muzică populară în care au evoluat Ansamblul Folcloric ,,Brăduleţul”, din Tulcea, Ansamblul „Dorna Dorului” şi Ansamblul „Ciprian Porumbescu”.
Dornenii au lăsat o impresie extraordinar de bună în rândul turiştilor care i-au văzut, mulţi dintre ei pentru prima oară, şi asta datorită dinamismului cu care a dansat şi a cântat grupul folcloric condus de Dumitru Candrea.
Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” a prezentat un program complex de dansuri şi cântece româneşti tradiţionale. Talentul şi exigenţa, seriozitatea şi profesionalismul, costumele, instrumentele, chiotele, au transformat scena într-un loc extrem de atractiv, buna dispoziţie fiind transmisă şi sutelor de spectatori de la baza pârtiei.


Mădălina Manole şi-a luat măsuri de siguranţă pentru a ajunge la Vatra Dornei

Seria celor patru weekenduri de distracţie la Vatra Dornei s-a încheiat cu muzica „dedicată îndrăgostiţilor” interpretată de Mădălina Manole.
Artista a ajuns cu trenul la Vatra Dornei, duminică dimineaţă, pentru a fi sigură că zăpada nu va fi un obstacol.
Spectacolul oferit de Mădălina Manole a fost unul special conceput pentru Valentine's Day.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei