Se pare că ”vestitul” proiect al reabilitării bazei sportive nu a fost nici acum depus ... Vezi ce se declara în campanie !

În campania electorală primarul Ilie Boncheș declara sus și tare că pe 01 Iunie 2016, data începerii depunerii de proiecte pe linia de finanțare 7.1, își dorește să fie printre primii primari care vor depune proiecte, regula aprobarii fiind primul venit - primul servit.
Dintr-un articol publicat în Monitorul de Suceava pe data de 25.07.2016 suntem informați că Primăria Vatra Dornei a iniţiat un proiect prin care intenţionează să obţină fonduri europene în vederea amenajării unui spaţiu de agrement în acest municipiu. Proiectul urmează să fie depus pentru a fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Prin intermediul proiectului Primăria Vatra Dornei vizează creşterea atractivităţii staţiunii turistice balneare şi prelungirea duratei medii a sejurului prin dezvoltarea infrastructurii turistice de agrement. Potrivit primarului municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, scopul proiectului este de a crea o alternativă pentru petrecerea timpului liber pentru turiştii veniţi în staţiune pentru tratament balnear, dar şi pentru cei care vizitează staţiunea în scopul practicării turismului activ, respectiv schi alpin, excursii montane şi alpinism, river-rafting sau alte sporturi.




Ilie Boncheş spune că proiectul vizează, printre altele, construirea unui teren de tenis şi a unuia multifuncţional, acoperit cu un balon, precum şi amenajarea de alei pietonale, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, dar şi a unor spaţii dotate cu aparate de fitness şi trambuline pentru adulţi şi copii. Valoarea proiectului este de aproape 570.000 de euro, din care rata de cofinanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la Guvernul României va fi de 98%. Primarul din Vatra Dornei a arătat că prin implementarea acestui proiect se are în vedere creşterea cu 20% a numărului turiştilor care vizitează acest municipiu.

Ilie Boncheş a mai declarat în acel articol că aceste investiţii se adaugă unor alte proiecte incluse în strategia de dezvoltare economico-socială a municipiului, printre care reabilitarea şi extinderea sistemului de iluminat, reabilitarea centrului vechi şi a cazinoului, modernizarea infrastructurii rutiere sau creşterea eficienţei energetice a clădirilor.

Despre acest proiect am scris și noi la un moment dat precizând că poate s-ar fi putut accesa un proiect mai complex, de o valoare mai mare și am dat exemplul Câmpulungului în acest sens care își dorește implementarea unui proiect de peste 5 milioane euro. (VEZI AICI ARTICOLUL). Lăsând la o parte aceste discuții, suntem de acord că decât deloc ar fi bun și acest proiect pe care și-l dorește Primăria Vatra Dornei doar că nu înțelegem de ce se tot întârzie depunerea acestuia. În campania electorală primarul Ilie Boncheș declara sus și tare că pe 01 Iunie 2016, data începerii depunerii de proiecte pe linia de finanțare 7.1, își dorește să fie printre primii primari care vor depune proiecte, regula aprobarii fiind primul venit - primul servit, susținând chiar că își va neglija campania electorală și va face chiar o ”noapte albă” pentru a sta la coadă.

Să fie aceasta prima ”minciunică” a domnului primar sau altele sunt cauzele întârzierii depunerii proiectelor odată ce au trecut mai bine de două luni de la data începerii depunerilor. Poate va emite primăria un comunicat și ne va informa pe toți care este adevărul pentru că așa ar fi corect și astfel vom afla dacă între timp s-a depus sau nu, de ce nu s-a depus, când se va depune, etc.

În sprijinul afirmațiilor noastre, pentru că ne place să ne bazăm tot timpul doar pe fapte reale, vă prezentăm mai jos un fragment dintr-un interviu cu primarul Ilie Boncheș din campania electorală în care declara ceea ce v-am rezumat mai sus despre depunerea proiectelor. Deasemenea și pe pagina de facebook a domnului primar apare tot data de 01 Iunie 2016 ca și dată de depunere. (VEZI AICI).







Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei