Râul Dorna a ieșit din matcă și a pus în pericol mai multe gospodării

Ca urmare a ninsorilor căzute în noaptea de 3 spre 4 februarie a.c. și a colmatării albiei râului Dorna cu blocuri de gheață desprinse din amonte, zona satului Dornișoara, a fost inundată o suprafață de circa un hectar de teren, proprietatea Ileanei P., din satul Poiana Stampei.
La data de 4 februarie 2016, în jurul orei 10.30, ca urmare a ninsorilor căzute în noaptea de 3 spre 4 februarie a.c. și a colmatării albiei râului Dorna cu blocuri de gheață desprinse din amonte, zona satului Dornișoara, a fost inundată o suprafață de circa un hectar de teren, proprietatea Ileanei P., din satul Poiana Stampei.

De asemenea, râul Dorna a ieșit din matcă pe o lungime de 15 metri pe marginea drumului forestier Dornișoara, în zona locuinței familiei Gheorghe I. Din fericire nu au fost create pagube materiale, nu au fost afectate locuințe și podețe, ori drumuri.



La fața locului s-a intervenit cu utilajele Primăriei Poiana Stampei, pentru direcționarea normală a cursului de apă, iar reprezentanții Primăriei Poiana Stampei, Postului de Poliție Poiana Stampei, ISU – Detașamentul Vatra Dornei și SGA Suceava au monitoruzat zona.

In urma intervenției s-a reușit îndepărtarea blocurilor de gheață, care au blocat cursul de apă a râului Dorna, iar în prezent nu există pericol de inundații în zonă.

SURSĂ ARTICOL: ObiectivDeSuceava.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei