Un bătrân a fost legat, bătut şi tâlhărit în propria casă de patru indivizi

Un bătrân în vârstă de 75 de ani a trăit clipe de coşmar în propria casă, nu mai puţin de patru indivizi intrând peste el în locuinţă, în plină noapte.
Un bătrân în vârstă de 75 de ani, din satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor, a trăit clipe de coşmar în propria casă, nu mai puţin de patru indivizi intrând peste el în locuinţă, în plină noapte.

Au urmat ore de chin pentru victimă: bătrânul a fost legat de mâini cu un cablu de la un prelungitor electric şi de picioare cu o sârmă şi i s-a pus un cuţit la gât, atacatorii cerându-i să le spună unde are bani şi alte bunuri de valoare. După ce au răscolit casa victimei, autorii au plecat cu două telefoane mobile şi aproximativ 1.500 de lei.

Poliţiştii au identificat cinci suspecţi în acest caz, toţi din Botoşani, patru care ar fi intrat efectiv în casă, plus unul care i-a transportat cu maşina.

Bătrânul a fost bătut după ce a refuzat să spună unde are baniFapta a fost comisă în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, însă autorii, cu excepţia unuia, încă fugar, au fost prinşi abia în această săptămână. Ancheta a fost una complicată, bătrânul în vârstă de 75 de ani, care a suferit leziuni destul de serioase în urma agresiunii, dând declaraţii contradictorii.

Din anchetă a rezultat că vârstnicul era singur în casă, iar autorii au venit din comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, cu un autoturism Opel Vectra. Unul dintre atacatori a bătut la uşă, bătrânul a deschis, moment în care a fost lovit şi trântit la pământ. Vârstnicul a fost agresat de cei patru atacatori care au pătruns în casă, suferind leziuni care au necesitat 8-10 zile de îngrijiri medicale. Victima a refuzat să le spună unde are economiile din casă, astfel că atacatorii au lovit-o şi au răscolit locuinţa. Ei au găsit suma de bani sub o cutie din una dintre camere.

Patru mandate de arestare. Trei suspecţi au ajuns până acum după gratii

Fapta a fost sesizată a doua zi dimineaţă, cercetările fiind începute de Secţia de poliţie rurală nr. 15 Iacobeni şi preluate ulterior de ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. După aproximativ zece zile de anchetă, judiciariştii au reuşit să prindă un „fir” în această anchetă.

Din cercetări a rezultat că autoturismul a fost condus de Ciprian Burduja, în vârstă de 19 ani, care a avut doar rol de complice, în sensul că i-a dus pe cei patru la locul faptei şi ulterior i-a preluat de acolo, spre casă. Conform anchetatorilor, în casă au pătruns Constantin Ştefan Zvîncă, în vârstă de 17 ani, Ionuţ Gheorghe Cepraga, în vârstă de 23 de ani, şi fraţii Iulian şi Sorin Covalciuc, primul de 29 de ani şi al doilea de 44 de ani. Toţi cei cinci sunt din comuna Hudeşti.

Faţă de cei patru s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de „tâlhărie calificată” şi „lipsire de libertate în mod ilegal”, în timp ce Burduja a fost pus sub acuzare pentru complicitate la cele două infracţiuni.

La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, Judecătoria Vatra Dornei a emis, pe 2 februarie, mandate de arestare preventivă pe numele celor patru. Judecătoria Vatra Dornei a decis ca al cincilea suspect, Ciprian Burduja, complicele celor patru, să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar.

Doi dintre suspecţi au fost prinşi ieri

Doar unul din cei patru a fost prins încă de luni, 1 februarie, în timp ce alţi doi au fost săltaţi în cursul zilei de ieri, de pe raza judeţului Botoşani, în urma unei ample acţiuni a poliţiştilor suceveni, în colaborare cu cei de la Botoşani.

Cei doi erau arestaţi în lipsă, iar Judecătoria Vatra Dornei a confirmat ieri mandatele de arestare preventivă. Singurul care a rămas deocamdată în stare de libertate este suspectul în vârstă de 44 de ani, Sorin Covalciuc. O întrebare la care caută răspuns anchetatorii este dacă vreunul dintre autori îl cunoştea pe bătrân anterior atacului.

SURSĂ ARTICOL: MonitorulSV.ro


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei