Tinerii șahiști din județ s-au întâlnit la a şasea ediție a Cupei Unirii

Practicanții șahului din județul Suceava au concurat pentru o medalie la cea de-a şasea ediție a concursului dotat cu trofeul Cupa Unirii. Competiția organizată de secția de șah a Clubului Sportiv Municipal Rarăul din Câmpulung Moldovenesc a avut loc în localul restaurantului Zimbru din localitate, în concurs intrând aproximativ 100 de copii și tineri, care au reușit să ajungă, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, din Vatra Dornei, Rădăuți, Costișa, Gura Humorului, Suceava și bineînțeles din Câmpulung Moldovenesc. Participanți la Cupa Unirii au fost împărțiți pe șase grupe de vârstă, mai exact sub 8 ani, 8 – 10 ani, 10 – 12, 12 – 14, 14 – 16 și peste 16 ani.


„Concursul s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii, sala a fost pusă la punct în amănunt, copiii au fost mulţumiţi şi nu s-au înregistrat nici un fel de incidente sau reclamaţii. Ne pare rău că a lipsit Palatul Copiilor din Suceava, fără o justificare. Totuşi, Suceava a fost reprezentată de şase copii antrenaţi de profesorul Victor Teodoriu, un mare descoperitor de talente, doi dintre ei fiind și premiați”, a declarat profesorul de şah la Clubul Sportiv Rarăul, maestrul Mihai Burduja.

În concursul pe echipe, gazdele din Câmpulung Moldovenesc au terminat pe primul loc, cu 15 medalii și 31 de puncte, Clubul Copiilor din Vatra Dornei s-a clasat al doilea, cu 20 de puncte, iar locul trei a revenit copiilor de la Costișa, cu 6 puncte.

În concursul individual, Clubul Copiilor Vatra Dornei a dominat categoria sub 8 ani, prin sportivii Cristian Arvinte și Alexandra Moroșan, la 8 – 10 ani, Ștefan Gavrilean, din Gura Humorului, s-a impus la băieți, iar Corina Șuhan, din Suceava, a câștigat trofeul la fete. La 10 – 12 ani, la băieți s-a impus Tudor Confederat, din Costișa, la fete prima poziție fiind împărțită de Sonia Gângă și Andra Crăciunescu, de la gazde, la 12 – 14 ani, primul loc a fost ocupat de Sebastian Pop (Câmpulung) și Augusta Moroșan (Vatra Dornei), iar la 14 – 16 ani, de Ștefan Galben (Costișa) și Magdalena Coman (Vatra Dornei).

La ultima categorie din concurs, cea peste 16 ani, și-a adjudecat aurul Vasile Țâmpău, sportiv în vârstă de 18 ani, legitimat la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, care va reprezenta județul la finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pentru licee. În acest an, Vasile a mai obținut un loc I la concursul național „Open” la Lugoj, iar în perioada 10 – 18 mai va fi prezent la un concurs internațional la Iași. În competiția fetelor, la peste 16 ani, Cupa Unirii a fost câștigată de Georgiana Tcaciuc, sportivă a clubului gazdă, pregătită tot de maestrul Mihai Burduja.

Următorul concurs de anvergură organizat la Câmpulung Moldovenesc de CSM Rarăul va fi Cupa Primăverii, la mijlocul lui aprilie, competiție ce va fi urmată de alte două întreceri de anvergură, Cupa de Vară şi Cupa de Toamnă.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei