Dorneanul Andrei Leancă va alerga la balcaniadă şi europene

Deşi este încă junior II, atletul Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei, Andrei Leancă a reuşit să-şi asigure biletele pentru balcaniada şi europenele de alergare montană pentru juniori I, graţie locului I ocupat la un grand prix desfăşurat la Slănic Moldova.

Sportivul pregătit de antrenorul Cristian Prâsneac a făcut o cursă tactică foarte bună şi a stat în pluton prima jumătate, adică primii patru kilometri, iar apoi a forţat şi a preluat conducerea, menţinându-se pe primul loc până la finiş, unde a trecut cu 36 de secunde înaintea celui de-al doilea clasat.

Andrei Leancă, alături de următorii trei clasaţi au fost selectaţi în echipa României ce va participa pe 7 iunie la Campionatul Balcanic din Bulgaria şi pe 7 iulie la Campionatul European de Alergare Montană, ce va avea loc în staţiunea Denizili, din Turcia.


„Acest rezultat excelent vine pe fondul unei pregătiri foarte bune după un cantonament de două luni la Băile Felix, asigurat de firma CONSTRUCTIM din Timişoara, care a pus la dispoziţie şi echipamentul, dar şi susţinătoarele de efort şi care de şapte luni a semnat un contract de imagine cu sportivul nostru, Andrei Leancă. În eforturile noastre de a face performanţă am fost sprijiniţi şi de conducerea CSM Dorna Vatra Dornei, dar şi de Primăria Vatra Dornei”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei