Penibilul viceprimar al municipiului Vatra Dornei

0
Editorial  - Sorin AVRAM

Nu ştiu dacă primarul PNL de la Vatra Dornei, Ioan Moraru, este un om de ispravă, dar ştiu, în schimb, că viceprimarul PD-L al municipiului-staţiune, Mircea Rusu, este un penibil. Şi cum penibilul nu-i penibil destul până nu e şi fudul, acesta s-a apucat să compună scrisori cu glume de exploatare forestieră. De fapt este vorba despre o singură scrisoare pe care domnul Rusu a vrut s-o citească mai multă lume şi de aceea nu a lipit-o şi nu timbrat-o, ci a lăsat-o deschisă pentru a putea fi reprodusă de „Monitorul de Suceava”.

Înainte de a se apuca de scris, viceprimarul a studiat Legea Gravitaţiei, s-a asigurat că are la el toate poantele pe care le face la grătar cu cumetrii, că are suficiente lacrimi de crocodil pe care să le verse pe umerii dornenilor şi că ştie tot alfabetul limbii române.

Viceprimarul PD-L de Vatra-Dornei s-a dat în scris la primar pe motiv că, în principal, acesta nu s-a îngrijit să facă rost de rumeguş pentru centrala termică a oraşului. Are cuvântul, mai bine zis rândul, scriitorul ratat Mircea Rusu: „Am recurs la acest mod de comunicare pentru că, din păcate, foarte rar vă găsiţi timpul necesar pentru a discuta problemele comunităţii în biroul de la Primărie, atât cu mine, cât şi cu majoritatea angajaţilor. Pentru a putea citi aceste rânduri, vă rog, domnule primar, să coborâţi câteva minute din sferele înalte în care gravitaţi - cum vă place să spuneţi - şi chiar cu riscul de a vă murdări un pic pantofii de lac lustruiţi ireproşabil, încercaţi să atingeţi pământul măcar cu vârfurile, pământul acesta unde trăiesc dornenii, cu mic, cu mare şi unde sunt foarte multe probleme ce nu pot fi rezolvate de acolo… de sus! (…) „Gravitând” doar în scaunul de primar de Vatra Dornei şi trimiţând plângeri scrise, vă asigur că nimeni, niciodată, nici de la Suceava, nici de la Bucureşti şi de nicăieri, nu va veni cu tolba plină de bani pe care să o verse cu plecăciune în faţa domniei voastre! Dacă voi avea loc pe lângă distinşii dumneavoastră consilieri şi sfătuitori, vă stau la dispoziţie pentru a vă însoţi oricând şi oriunde în scopul rezolvării acestei probleme de maximă importanţă pentru Dorna şi pentru dorneni!”.

Cât talent şi câtă ironie într-un singur om! Ar fi păcat, domnule Rusu, să nu participaţi la un concurs de compuneri cu comicării, dar numai la categoria copii până-n 9 ani. Din câte am aflat, de încheierea contractelor pentru aprovizionarea cu rumeguş a centralei termice a oraşului ar trebui să se ocupe viceprimarul Rusu. În concluzie, Mircea Rusu ar fi trebuit să-şi scrie lui. În fine.

Cum nimic nu-i întâmplător pe lumea asta, mai ales în lumea politică, scrisoarea deschisă a lui Mircea Rusu a apărut cu numai o zi înainte ca şeful său de partid, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, să convoace o şedinţă cu forestierii în timpul căreia i-a rugat pe aceştia să ajute Dorna cu rumeguş. La întâlnire, de-a dreapta domnului Flutur a stat scriitorul ratat Rusu, şi nu primarul criticat Moraru. Deci, totul nu a fost decât un aranjament politic la care Mircea Rusu a participat cu elanul său scriitoricesc. Dacă ar fi avut talent, domnul Rusu ar fi procedat în aşa fel încât nimeni să nu-şi dea seama că el se pregăteşte pentru alegerile locale din 2012, atunci când visează să-i ia locul liberalului Moraru, şi că PD-L a vrut să-şi facă imagine pe seama dornenilor care aşteaptă încălzire de la centrala pe rumeguş a oraşului. Dar de unde atâta talent? Doar talentul nu-l poţi cumpăra ca pe vot, cu o găleată şi cu o promisiune mincinoasă. Lipsit de talent scriitoricesc şi politic, Mircea Rusu, cel pentru care în scaunul de primar se poate gravita, a demonstrat că este doar penibil.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei