Circa 1.000 de euro, şpaga pentru „recalcularea” unei alcoolemii la Vatra Dornei

0
Ancheta în cazul presupuselor dosare măsluite de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi al acuzaţiilor de corupţie ce planează asupra unor funcţionari din cadrul acestei instituţii este departe de a fi finalizată, însă surse judiciare ne-au mărturisit că anchetatorii au deja mai multe declaraţii ale unor indivizi care recunosc că au dat şpagă pentru a nu fi daţi pe mâna judecătorilor.

Banii, circa 1.000 de euro pentru fiecare dosar măsluit, ajungeau, din informaţiile pe care le deţinem, la grefiera Parchetului de la Vatra Dornei, Angelica Mariana Bulughiană (43 de ani).

Anchetatorii, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, susţin că nu au încă date dacă banii intrau şi în buzunarul procurorului care instrumenta dosarele cu pricina, caz în care competenţa ar fi declinată Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Coincidenţă sau nu, însă, în toate acele dosare apare numele unui singur procuror, Gheorghe Rusu, actualmente pensionar, care ani la rând, până în 2009, a fost prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Toate dosarele vizează infracţiuni la regimul rutier, în principal conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală.

Indivizi prinşi beţi turtă la volan, cu alcoolemii ce depăşeau cu mult limita legală, au scăpat de răspunderea penală.

Sunt exemple de învinuiţi care aveau alcoolemii de peste doi la mie (n.r. - limita dintre contravenţie şi infracţiune este de 0,80 la mie) şi, cu toate astea, potrivit ordonanţei procurorului, au scăpat de răspunderea penală.

O “recalculare” minune şi alcoolemia scădea sub limita legală, transformându-se din infracţiune în contravenţie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au cerut de la unitatea de Parchet de la Vatra Dornei o situaţie cu dosarele cu alcoolemii înregistrate în ultimii şase ani.

Anchetatorii, ne-au mărturisit surse judiciare, vor să vadă câte dintre dosarele trimise de poliţie la Parchet cu propunere de trimitere în judecată au fost soluţionate cu scoaterea de sub urmărirea penală a învinuiţilor.

Au trecut patru luni de la percheziţia din casa grefierei

Au trecut mai bine de patru luni de când procurori şi ofiţeri anticorupţie au percheziţionat locuinţa grefierei-dactilograf de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, Angelica Mariana Bulughiană (n.r. – la începutul lunii mai a.c.) şi ancheta înaintează în ritm de melc.

Funcţionara bănuită că ar avea legătură directă cu presupusele fapte de corupţie de la Parchetul din Vatra Dornei s-a internat prin spitale, ajungând şi pe la Psihiatria din Câmpulung Moldovenesc, acuzând stresul provocat de întreg acest scandal.

Surse judiciare spun, însă, că grefiera trage de timp, încercând să caute o portiţă de scăpare.

Faptul că ancheta bate parcă pasul pe loc, iar anchetatorii au remis, doar la insistenţele mass-media, un comunicat sec, de câteva rânduri, despre acest caz, nu face decât să stârnească nemulţumiri printre unii oameni ai legii, care consideră că dacă nu era vorba de un funcţionar al Parchetului şi de acuzaţii grave de corupţie ce planează asupra unui procuror, atunci suspecţii ar fi fost de mult arestaţi preventiv.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei