Afişaj la mănăstiri şi biserici cu privire la retrocedarea pădurilor bisericeşti

0
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a montat în curtea mai multor mănăstiri şi biserici din judeţ panouri prin care informează credincioşii cu privire la retrocedarea pădurilor bisericeşti.

În materialul afişat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, sub titlul „Tergiversarea şi refuzarea retrocedării pădurilor Fondului Bisericesc – proprietate a Bisericii Ortodoxe Române din Bucovina” se arată că „tergiversarea retrocedării proprietăţii se datorează în cea mai mare parte şi unor oameni din clasa politică de astăzi care fac afirmaţii publice fără acoperirea adevărului faptelor”.

În acest sens, textul prezintă şi câteva exemple, instituţii şi oameni politici, care, în opinia Arhiepiscopiei, se fac vinovaţi pentru tergiversarea retrocedării pădurilor bisericeşti din Bucovina.

„Am dat în vileag aceste informaţii, neconforme cu realitatea, ale unor persoane şi instituţii cu răspunderi în viaţa ţării şi a poporului, cu nădejdea corectării lor şi, o dată cu aceasta, a recunoaşterii adevărului în cauză”, se mai poate citi pe panoul respectiv.

Pot fi văzute astfel de panouri la mănăstirile Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Dragomirna, Putna, Suceviţa, Vatra Moldoviţei, Bogdana, Humor, Voroneţ şi Sihăstria Putnei, dar şi la bisericile Sf. Dumitru din Suceava, Adormirea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc şi Sf. Treime din Vatra Dornei.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei