Statiunea Vatra Dornei are nevoie de investitii de 80 mil. lei

0
Statiunea balneara Vatra Dornei ar avea nevoie de investitii de 80 milioane de lei (19,1 mil. euro), iar acestea ar trebui facute in infrastructura turistica, agrementare turistica, reabilitarea retelei de drumuri, extinderea si reabilitarea retelei de canalizare, potrivit autoritatilor din Vatra Dornei.

Autoritatile locale au finalizat in februarie 2009 constructia statiei de transfer a deseurilor municipale din Vatra Dornei, proiect de 1,14 milioane de euro, conform NewsIn.

Vatra Dornei si-a planificat in acest an investitii de 25 milioane lei (5,9 mil. euro), insa o mare parte a acestei sume este conditionata de implementarea proiectelor finantate din fonduri europene.

Investitiile vor fi facute in reabilitarea infrastructurii turistice, extinderea si modernizarea retelelor de apa uzata menajera si pluviala, reabilitarea de scoli, modernizarea si extinderea centrului de batrani, constructia unor locuinte sociale, sistematizarea pe verticala a blocurilor, amenajarea spatiilor verzi si reabilitarea strazilor.

Orasul Vatra Dornei din judetul Suceava are circa 17.000 de locuitori.

Numarul turistilor a scazut anul trecut cu aproximativ 10%, la 48.300, fata de cei 53.500 din 2008.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei