Proiect european de 8,1 mil. euro în Vatra Dornei

2
Staţiunea Vatra Dornei va beneficia de investiţii de 8,1 milioane de euro printr-un program cu finanţare europeană pentru modernizarea reţelelor de canalizare şi de apă potabilă, iar gradul de conectare la sistemul de canalizare va creşte de la 56%, în prezent, la 95% după finalizarea investiţiei.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că investiţiile din Vatra Dornei se realizează prin proiectul judeţean de modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial - Mediu, Axa prioritară 1, în valoare de 120 milioane euro.

El a explicat că pentru Vatra Dornei sunt prevăzute investiţii în valoare de 8.145.560 euro, din care 7.745.560 euro pe componenta canalizare şi 400.000 euro pentru alimentare cu apă.

Potrivit lui Cadariu, lucrările la reţeaua de canalizare au în vedere reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare, construirea a şapte noi staţii de pompare a apelor uzate, precum şi reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 1500 metri.

"Trebuie subliniat faptul că gradul de conectare al populaţiei municipiului Vatra Dornei la sistemul de canalizare va creşte de la 56 la sută în prezent la 95 la sută după finalizarea investiţiei", a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că investiţiile privind alimentarea cu apă presupun reabilitarea staţiei de captare Roşu, a staţiei de tratare a apei, precum şi extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie pe o lungime de 12,6 kilometri.

Lucrările în cadrul acestui proiect judeţean urmează să înceapă în prima parte a anului 2011, după ce va fi semnat contractul de finanţare şi organizate licitaţiile de execuţie.

SURSA: Capital.ro

( Hide )
  1. era si cazul sa se intample asta ...trebuia demarata aceasta actiune cum mult timp inainte,dar mai bine mai tarziu decat nicodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci inca CAT timp va fi aceasta frumoasa statiune un santier??? O mare bataie de joc. Pe cand va fi terminata aceasta lucrare cred ca nu vor mai fi dorneni........ca vor fi toti plecati prin alte parti sau vor fi murit de foame. Multumiri d-le Primar pentru viteza de reactie pe care o aveti si pentru interesul pe care vi-l dati pentru orasul dvs.

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei