Dorna Candrenilor – Traditii Muzicale

0
In perioada 20 - 21 mai la Dorna Candreni a avut loc Festivalul de arta muzicala, dedicat compozitorului Isidor Vorobchievici. Timp de doua zile, Dorna Candrenilor a rasunat de cantec, joc, voie buna si muzica de calitate.

Astfel, scena a fost pe rand ocupata de ansambluri folclorice cum ar fi: Plai Bucovinean, Poienita, Cosnencuta, Doina, dar si de ansambluri de muzica bizantina sau religioasa (corul Colegiului de arta populara, Ciprian Porumbescu, grupul Stavropoleos din Bucuresti, corul Barbatesc Armonia din Constanta si corul Ecclesia, acestia din urma fiind indrumati de Gabriel Doroftiese).

Un moment deosebit a fost cel sustinut de ansamblul folcloric Doina, indrumat de Lucica Florea. Timp de un sfert de ceas, scena caminului cultural din Dorna Candrenilor a fost loc de adunare la claca. Femei imbracate traditional, demonstratii de tors lana, descantece pentru diferite boli, dansuri populare, toate au amintit celor prezenti la eveniment de viata oamenilor de la sate, de povestile lor, de traditiile atat de frumoase ale acestei zone bucovinene.

Rand pe rand, ansamblurile folclorice au realizat o demonstratie a celor mai importante dansuri specifice zonei de provenienta. De la cei mai mici dansatori, dintre care unii nu aveau mai mult de 4 ani, pana la cei mai experimentati, toti au daruit publicului momente inedite, de culoare, cantec si joc.

 Dupa demonstratia de cantece si dansuri populare, scena a rasunat in ritmuri alese si inaltatoare de muzica bizantina. A fost un moment deosebit, la care sala mult prea neincapatoare pentru publicul adunat a rezonat timp de o ora cu unele dintre cele mai cunoscute cantece bisericesti.

Deliciul publicului l-a facut insa corul barbatesc Armonia, care de altfel a primit aplauze la scena deschisa, ridicand sala in picioare.

CITESTE CONTINUAREA: EvenimenteCulturale.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei