Dornean reținut de polițiști pentru violență domestică și amenințări

Femeie din Vatra Dornei agresată de soț. Polițiștii l-au reținut și au emis un ordin de protecție provizoriu.

O femeie din Vatra Dornei a fost victima violenței domestice din partea soțului ei, fiind agresată fizic pe 14 februarie 2024 și amenințată cu acte de violență trei zile mai târziu.

Polițiștii au fost sesizați prin plângere de către victimă, pe data de 19 februarie și au demarat imediat o anchetă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în data de 14 februarie, în timpul unei discuții în contradictoriu, soțul a lovit-o pe femeie, provocându-i leziuni. Ulterior, pe 17 februarie, a amenințat-o cu acte de violență, determinând asupra acesteia o stare de temere.

Violență conjugală Vatra Dornei

Investigație și măsuri prompte

S-a întocmit dosar penal pentru violență în familie și amenințare, victima prezentând un certificat medico-legal doveditor. Având în vedere riscul iminent pentru siguranța ei, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe 5 zile și l-au reținut pe agresor, care a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni reamintesc câteva lucruri importante:

  • Polițiștii pot emite ordine de protecție provizorii în cazurile de violență domestică, oferind protecție imediată victimelor.
  • Sesizați orice caz de violență domestică la 112 sau direct la sediul poliției.
  • Polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot oferi sprijin pentru eliminarea riscurilor iminente.
  • Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice sunt priorități ale Poliției Suceava.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei