Doi tineri din zona Vatra Dornei prinși în acest weekend conducând sub influența drogurilor

Polițiștii rutieri au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri.
Polițiștii din cadrul IPJ Suceava au desfășurat și în acest weekend o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea numită ”BLOCADA” are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare.

Din păcate însă, și în aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.

Două astfel de cazuri, de conducători auto aflați la volan sub influența substanțelor interzise, au fost identificate și pe raza municipiului Vatra Dornei.

Astfel, La 07.07.2023, ora 22.12, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier, pe strada Unirii, intersecție cu strada 22 Decembrie, din mun. Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 23 ani, din com. Șaru Dornei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest Drager, rezultatul testului fiind ”POZITIV” pentru substanța „Methamphetamine”, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

De asemenea, s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența unor substanțe psihoactive”.

Drugtest Vatra Dornei

Al doilea caz a fost depistat sâmbătă, 08.07.2023, în jurul orei 22:30, când un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Secția nr. 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, în timp ce se afla pe strada Podu Verde, intersecție cu strada Bistriței, din municipiul Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 25 ani din mun. Vatra Dornei, judeţul Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest Drager, rezultatul testului fiind ”POZITIV” pentru substanța „Tetrahidrocanabinol”, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală potrivit art. 336 alin. (2) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei