Astăzi, ora 18:00, va avea loc la Casa de Cultură proiecția filmului "Ciprian Porumbescu"

”Ciprian Porumbescu” este un film biografic românesc, apărut în anul 1973 și regizat de Gheorghe Vitanidis după propriul scenariu.
La Casa de Cultură ,,Platon Pardău" Vatra Dornei va avea loc astăzi, de la ora 18.00, proiecția filmului "Ciprian Porumbescu", eveniment la care va participa și actorul principal, Vlad Rădescu!

”Ciprian Porumbescu” este un film biografic românesc, apărut în anul 1973 și regizat de Gheorghe Vitanidis după propriul scenariu. Rolurile principale sunt interpretate de Vlad Rădescu, Tamara Crețulescu, Emanoil Petruț, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani și Dan Ionescu.

Filmul prezintă viața compozitorului român Ciprian Porumbescu (1853-1883), care a trăit în Bucovina aflată sub stăpânirea austriacă. Tânărul a compus câteva binecunoscute cântece patriotice (Trei culori, Pe-al nostru steag e scris Unire), prima operetă românească („Crai nou”) și celebra Baladă. Pentru activitatea sa patriotică, el a fost arestat și s-a îmbolnăvit de tuberculoză în închisoarea austro-ungară unde fusese încarcerat. Boala sa, moartea sa timpurie și dragostea sa nefericită sunt aspecte care conturează personalitatea tragică a tânărului compozitor român Ciprian Porumbescu.

Intrarea la vizionarea filmului este liberă!

Caravana filmului Ciprian Porumbescu Vatra Dornei
 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei