ȚARA DORNELOR, certificată destinație ecoturistică pentru încă 3 ani

Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea pentru turism, în parteneriat cu alte instituții.
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a prelungit pentru o perioadă de 3 ani statutul de destinație ecoturistică zonei Țara Dornelor. Destinația acoperă zece unități administrativ teritoriale din județul Suceava, respectiv: Vatra Dornei, Poiana Stampei, Coșna, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Șaru Dornei, Panaci, Cârlibaba, Ciocănești, Iacobeni.

Tara Dornelor - Destinație Ecoturistică

„Bucovina rămâne una dintre cele mai ofertante destinațiile turistice. Felicit Asociația de Ecoturism Țara Dornelor pentru rezultatele obținute și pentru promovarea corectă și neobosită a regiunii. Certificarea ca destinație ecoturistică este doar un pas. Serviciile și valorificarea sustenabilă a resurselor sunt cele care confirmă an de an statutul pe care l-au dobândit”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului

„Le mulțumim tuturor partenerilor locali și reprezentanților celor 10 primării din Țara Dornelor pentru susținerea acestui demers, care accelerează procesul de atingere a obiectivelor de dezvoltare durabilă prin ecoturism pe care ni le-am asumat încă din anul 2019, când am obținut pentru prima dată recunoașterea oficială. Ministerul de resort are meritul de a fi dezvoltat și menținut acest mecanism de certificare, unicat pe piața europeană, care încurajează ecoturismul, cu accent pe ariile naturale protejate, afaceri locale sustenabile și existența unui plan de dezvoltare în care natura și cultura locală sunt elementele cheie. Prin stabilirea unui mod de lucru, strâns, cu autoritățile și factorii interesați, credem că vom reuși să fixăm ecoturismul pe agenda publică locală a următorilor ani și să avansăm cu atingerea obiectivelor asumate odată cu această reconfirmare.”  – a declarat Maricica Cazimirciuc, managerul destinației de ecoturism Țara Dornelor din partea Asociației de Ecoturism Țara Dornelor.

Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituții și organizații reprezentative la nivel național (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turism și Asociația de Ecoturism din România), având la bază Strategia Națională de Ecoturism, Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) și Standardul European de Ecoturism (EETLS).

La momentul respectiv (2012), România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.
 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei