Comunicat al Grupului Consilierilor Locali PSD Vatra Dornei: ”Dezamăgiri încă din prima ședință!”

Grupul Consilierilor Locali PSD Vatra Dornei au emis un comunicat în care au prezentat câteva detalii despre prima ședință a noului Consiliu Local
Grupul Consilierilor Locali PSD Vatra Dornei, compus din Petru Ariciuc, Adrian Țarcă, Serenela Simireanu-Timinschi, Claudiu Cozianu și Adrian Dranca, au emis un comunicat în care au prezentat câteva detalii despre prima ședință a noului Consiliu Local, ședință ce a cuprins alegerea viceprimarului municipiului și consituirea comisiilor de specialitate. Vă prezentăm în continuare comunicatul integral:


Stimați dorneni, astăzi a avut loc prima ședință a Consiliului Local nou constituit, cu trei puncte pe ordinea de zi:

✅ 1. Alegerea președintelui de ședință pe următoarele 3 luni;

Din partea PSD Vatra Dornei a fost propus ca președinte de ședință domnul Țarcă Adrian însă nu a întrunit numărul de voturi necesare, fiind votată majoritar propunerea PNL, respectiv doamna consilier Obreja Mariana care va fi președinte de ședință în următoarele trei luni.

✅ 2. Constituirea comisiilor de specialitate pe principalele domenii de activitate;

Cele două partide aliate din Consiliul Local (PNL și PMP) și-au împărțit frățește președinția comisiilor de specialitate, două și două, fără a ține prea tare cont de criteriul reprezentativității dat de votul din 27.09.2020. Din cele patru comisii (Economică, Urbanism, Juridică, Sănătate și Cultură), reprezentanții PSD au solicitat doar președinția comisiei juridice propunând în acest sens singurul jurist autentic care face parte din noul consiliu local și anume pe doamna avocat Serenela Simireanu-Timinschi. Din păcate, argumentul performanței în domeniul juridic nu a fost luat în seamă și la conducerea comisiei a fost votat strict politic domnul Nicușor Cojocaru. Și în cadrul comisiei de urbanism au fost unele nereguli, în sensul în care PSD are doar doi reprezentanți în loc de 3 cât ar fi fost corect, un loc fiind cedat aliaților de la PMP care are astfel tot două locuri.

Repartizarea consilierilor PSD pe comisii este următoarea:

Petru Ariciuc - Comisia Economică și Comisia pentru Sănătate și Cultură

Adrian Țarcă - Comisia Economică și Comisia de Urbanism

Serenela Simireanu-Timinschi - Comisia Juridică și Comisia de Urbanism

Claudiu Cozianu - Comisia Juridică și Comisia pentru Sănătate și Cultură

Adrian Dranca - Comisia Economică (ar fi trebuit și urbanism, dar ...)

✅ 3. Alegerea viceprimarului municipiului Vatra Dornei;

Referitor la alegerea viceprimarului, nu s-au produs mari surprize, domnul Marius Rîpan fiind votat de către PNL și PMP pentru un nou mandat. Propunerea noastră, Petru Ariciuc, a totalizat, după cum de altfel ne așteptam, doar cele cinci voturi ale consilierilor locali PSD. S-a demonstrat astfel, încă o dată, că toți cei care au tot clamat în campania electorală ”SCHIMBAREA”, au uitat imediat de acest lucru mergând tot pe continuitate, cel mai probabil în schimbul unor privilegii care se vor vedea cu siguranță în perioada următoare.

✅ Concluzionând, după ședința de astăzi am înțeles foarte clar că suntem principala forță politică de opoziție, probabil și singura, și ne vom desfășura activitatea ținând cont și de acest lucru. După cum am mai precizat, vom susține proiectele benefice pentru Vatra Dornei, pentru dorneni, vom veni cu inițiative, cu propuneri în diverse domenii și pe diverse teme și, totodată, vom superviza cu mare atenție toate acțiunile și proiectele executivului și a actualei majorități formată din PNL și PMP ... cei de la USR-PLUS deocamdată s-au abținut, vedem până când. Chiar dacă avem doar 5 voturi din totalul de 17 și la prima vedere ar părea că nu prea avem multe pârghii și chiar dacă ”unii” au transmis deja semnale că ”votul nostru nu contează”, vom încerca să demonstrăm că se pot face lucruri chiar și din opoziție.

🕵️‍♀️ Țineți aproape pentru că vom începe să comunicăm tot mai mult și tot mai interesant. Dornenii au dreptul să fie informați și au dreptul să fie la curent cu tot ce se întâmplă în administrația locală dar și pe scena politică dorneană.

ℹ️ PS: În curând va apărea un nou număr Sentinela de Dorna!

Cu drag de Dorna,
Grupul Consilierilor Locali PSD


📰 Comunicat PSD Vatra Dornei - 02.11.2020 - Dezamăgiri încă din prima ședință! Stimați dorneni, astăzi a avut loc prima...

Publicată de PSD Vatra Dornei pe Luni, 2 noiembrie 2020

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei