Doi soți rătăciți în pădure, salvați de jandarmi și salvamontiști

Salvatorii au fost alertați duminică după amiază, în urma unui apel la 112 venit din partea unei persoane de 62 de ani din Brasov.
Doi soți din județul Brașov care s-au rătăcit în pădure, după ce plecaseră duminică dimineață la cules de afine în zona Neagra Broșteni, au fost găsiți și aduși în siguranță la mașină de echipele de jandarmi montani și salvamontiști.

Soti rataciti in padure Vatra Dornei

Salvatorii au fost alertați duminică după amiază, în jurul orei 17.20, în urma unui apel la 112 venit din partea unei persoane de 62 de ani din municipiul Brașov, care a povestit că el împreună cu soția s-au rătăcit într-o zonă împădurită de la marginea orașului Broșteni. Din cauza faptului că nu cunoşteau zona și în lipsa detaliilor pentru orientare, cei doi soți fuseseră nevoiți să solicite sprijinul autorităţilor.

Pentru căutarea celor două persoane au plecat în zonă o echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Vatra Dornei, precum și un salvamontist însoțit de câinele de cautare - salvare.

În urma localizării prin GPS a telefonului mobil al celor doi, s-a stabilit în primă fază că cele două persoane s-ar afla în zona Plaiul Popii, însă căutarea lor a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic, de lăsarea întunericului și totodată, de faptul că cei doi soți nu au ales să respecte indicațiile date de jandarmi, de a rămâne în zona în care au fost localizați.

După ore bune de căutări, în jurul orei 22.00 cele două persoane au fost găsite în zona împadurită din apropierea satului Glodu. Deși erau epuizați fizic, aceștia nu au solicitat îngrijiri medicale, fiind conduși de către echipa de căutare aproximativ 12 km spre locul în care se afla parcat autoturismul lor.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei