ÎPS Pimen este infectat cu noul coronavirus și a fost transferat cu un elicopter MAI la București

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost testat și a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.
Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a anunțat, luni seară, la Antena 3, că ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost testat și a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.


Raed Arafat a anunțat că ÎPS Pimen va fi transferat cu un elicopter al MAI de la Suceava la Institutul „Matei Balș” din București. Se discută despre posibilitatea ca în același elicopter să mai fie transferat un alt pacient de la Suceava: „Am fost solicitați să-l aducem la București, probabil cu încă un pacient de acolo. Acum se ia decizia să sprijinim Suceava, să poată fi eliberat încă un pat de terapie intensivă. Am fost solicitați să-l aducem la București acum o oră jumătate. E un elicopter de la Iași, de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș

Se pare că starea ierarhului nu ar fi foarte gravă, nefiind intubat sau ventilat, dar ținându-se cont de vârsta înaintată a acestuia, cazul va trebui monitorizat cu mare atenție.

De asemenea, va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a vedea cu cine a intrat în contact Arhiepiscopul.

UPDATE:

Profesorul Alexandru Rafila a făcut unele declarații despre ÎPS Pimen: ”E posibil să aibă simptome ușoare. Probabil a avut un trai ascetic și anumite boli l-au ocolit”. Citește mai multe detalii aici !

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat pentru Libertatea: „Am avut o discutie cu domnul Raed Arafat si cu domnul secretar de stat Oprea. Decizia comună a fost ca ÎPS Pimen să fie transferat la Bucureşti. Va ajunge în această seară, cu un elicopter SMURD ... Va veni împreună cu un tânăr care este destul de grav.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei