Proiect pentru protejarea izvoarelor de apă minerală, demarat de școala din Panaci

Clubul Green Impact de la Școala Gimnazială Panaci a dat startul primului său proiect, având ca temă „Izvoarele de apă vie”.
Clubul Green Impact de la Școala Gimnazială Panaci a dat startul primului său proiect, având ca temă „Izvoarele de apă vie”. Proiectul își propune evidențierea, valorificarea și protejarea izvoarelor de apă minerală naturală, așa-numitele borcuturi, de pe suprafața comunei Panaci. Principalele activități au în vedere realizarea unei hărți unde să fie localizate și denumite izvoarele comunei, urmând ca pentru fiecare dintre acestea să fie amplasat câte un panou informativ, cu numele izvorului, caracteristicile și beneficiile apei, precum și măsurile de protecție care se impun.




„Proiectul va servi comunitatea deoarece nimeni până acum nu a scos în evidență aceste izvoare, ele fiind cunoscute doar de localnici, însă se dorește includerea lor în circuitul turistic, alături de alte elemente naturale sau culturale pe care comuna Panaci le deține”, a transmis Mirela Verdeșescu-Buzilă, directoarea Școlii Gimnaziale Panaci.

Din Grupul Green Impact al școlii fac parte 37 de membri, elevi ai claselor V-VIII, coordonați de profesorii Mirela Verdeșescu-Buzilă și Sandu Verdeșescu-Buzilă și sprijiniți de Primăria și Consiliul Local, primarul Vasile Cozan având rol de ambasador al clubului.

Reprezentanții clubului au mai menționat că scopul principal al proiectului este de a-i implica pe copii în dezvoltarea comunității lor, determinându-i să învețe, să aprecieze patrimoniul natural și cultural al locurilor în care s-au născut, să învețe să identifice comorile locale.

Green Impact este un program al Fundației Noi Orizonturi, dezvoltat cu sprijinul partenerilor săi, Romanian American Foundation și Lidl.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei