Rafting în Țara Dornelor pe râurile Bistrița și Dorna - Reportaj DIGI 24 (VIDEO)

La postul de televiziune Digi 24 a fost difuzat un reportaj care a avut ca subiect una dintre variantele de agrement pentru turiștii care ajung în Țara Dornelor și anume raftingul practicat pe râurile Bistrița și Dorna.
La postul de televiziune Digi 24 a fost difuzat un reportaj care a avut ca subiect una dintre variantele de agrement pentru turiștii care ajung în Țara Dornelor și anume raftingul practicat pe râurile Bistrița și Dorna. Vă prezentăm în continuare materialul difuzat:

Inspirați de vechea îndeletnicire a localnicilor care navigau cu plutele pe apele repezi de munte, mai mulți tineri din Vatra Dornei le oferă turiștilor o experiență unică - raftingul. Sportul se practică în Țara Dornelor pe râurile Bistrița și Dorna, pline de amatori și profesioniști ai raftingului în tot sezonul cald.




Pe râurile Bistrița și Dorna se practică un tip de rafting accesibil oricui, cu un grad de dificultate de 3 din 5. Vremea potrivită pentru sesiuni este din luna aprilie până toamna târziu.

Petru Ariciuc, operator de turism: Râul nu prezintă pericole deosebite ... zona este foarte renumită pentru easy rafting. Acest râu este accesibil și pentru familii, pentru tabere de copii.

În bărcile și caiacele pentru rafting pot urca până la 100 de persoane în același timp.

Petru Ariciuc, operator de turism: Marele avantaj al râului Bistrița este că se poate merge și cu cele mai mari bărci de rafting care se produc în lume. Caiacele pe care le utilizăm sunt cele ”sit on top”, adică stai pe caiac iar în cazul în care te-ai răsturnat pur și simplu te-ai răsturnat în apă, te-ai ridicat, te-ai așezat înapoi în caiac, nu există nici un pericol de a rămâne blocat în caiac.

Echipamentul de protecţie este foarte important, spun instructorii. Pentru perioadele reci este, obligatoriu, neopren de minimum 3 milimetri pentru că apa este foarte rece. De la jumătatea lui mai - iunie încolo, se poate face și baie cu neopren sau fără neopren, avem câteva zone în care facem body rafting, să plutești cu corpul pe apă, un km - doi, depinde de mărimea apei. Haină de protecție pentru partea superioară a corpului, vestă de salvare obligatoriu încheiată și cască de protecţie.

Este nevoie de îndemânare și puțin curaj pentru că, pe o distanţă de doar câteva sute de metri, aproape oricine poate învăța să practice acest sport.

Radu Gălățan a urcat pentru prima dată într-un caiac și a reușit să ajungă la destinație în siguranță fără să se răstoarne sau să ia apă.

Radu Gălățan: „Mi s-a părut super, super frumos, deși pare dificil odată ce te acomodezi cu mișcările este foarte ușor, caiacul este foarte manevrabil și e o adevărată plăcere să cobori cu el pe un râu pe o vreme așa frumoasă.

Echipamentele sunt incluse în prețul serviciului, care costă între 35 şi 110 lei de persoană, dacă este vorba de tabere de copii sau grupuri mai mari.


CITEȘTE MAI MULTE PE: DIGI24.ro



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei