Primăria Vatra Dornei va implementa în perioada următoare un proiect de reglementare a circulației rutiere și pietonale

În vederea asigurării siguranței și fluidității circulației, Primăria Municipiului Vatra Dornei va implementa în perioada imediat următoare un proiect de reglementare a circulației rutiere și pietonale.
În vederea asigurării siguranței și fluidității circulației, Primăria Municipiului Vatra Dornei va implementa în perioada imediat următoare un proiect de reglementare a circulației rutiere și pietonale. În cadrul proiectului se vor desfășura următoarele lucrări :

  • REAMENAJARE TRECERI PENTRU PIETONI IN URMĂTOARELE LOCAŢII:
- Strada Mihai Eminescu, în zonele: Spitalul Municipal Vatra Dornei, Liceul Teoretic Ion Luca, Şcoala Gimnazială nr. 4, Intersecţia cu strada Luceafărului.
- Strada Unirii, în zonele: Centru comercial Penny, Magazin Tania, Grădiniţa.
- Strada Republicii, în zona: Şcoala Gimnazială nr. 1.
  • SENS UNIC STR. UNIRII - URCARE ȘI STR. 22 DECEMBRIE – COBORÂRE
  • SENS GIRATORIU LA PIAŢĂ
  • BANDĂ DE PRESELECȚIE - CALEA TRANSILVANIEI (în zona interesecției cu Str. Republicii)

Lucrările de amenajare a trecerilor pentru pietoni au început pe strada Unirii (zona Market Tania) și vor continua cu celelalte străzi incluse în proiect.





În zona trecerilor pentru pietoni vor fi montate praguri pentru limitarea vitezei. În scopul prevenirii accidentelor rutiere vor fi reamenajate trotuarele în zona trecerilor pentru pietoni prin pavaje din pavele de beton sau asfalt, fapt care va determina:
- reducerea gradului de expunere a pietonilor la accidente ca urmare a reducerii lăţimii străzii, în zona trecerii pentru pietoni, (de exemplu pe str. Mihai Eminescu de la 10,50 m la 7,0 m) ;
- îmbunătăţirea vizibilităţii pieton / vehicul în mişcare ca urmare a blocării fizice a posibilităţilor de oprire/staţionare/parcare a vehiculelor în imediata apropiere a trecerilor pentru pietoni (mărirea câmpului vizual)
- îmbunătăţirea vizibilităţii indicatoarelor rutiere „trecere pentru pietoni", prin montarea acestora la noua limită dintre partea carosabilă şi trotuar.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei