Tăriceanu anunță că ALDE are un program concret pentru dezvoltarea economică și socială a județului Suceava

Președintele ALDE și al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent astăzi, de Ziua Bucovinei, într-o vizită în Suceava, la invitația liderului județean al acestui partid, deputatul Alexandru Băișanu.
Președintele ALDE și al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent astăzi, de Ziua Bucovinei, într-o vizită în Suceava, la invitația liderului județean al acestui partid, deputatul Alexandru Băișanu. După ce a vizitat doi agenți economici din județ, Călin Popescu Tăriceanu și Alexandru Băișanu au prezentat în cadrul unei conferințe de presă Programul pentru dezvoltarea economică și socială a Moldovei, Promold, în care sunt incluse și mai multe proiecte concrete pentru județul Suceava.

Tăriceanu a precizat că acest program include măsuri concrete pentru dezvoltarea Moldovei, ținând cont de decalajele existente între această regiune și celelalte zone ale țării. „Acest program pleacă de la o analiză obiectivă a situației Moldovei, având în vedere că la o serie de indicatori stă destul de prost. Moldova are cel mai mare procentaj de populație rurală, și este zona cu cel mai scăzut venit pe locuitor. Mai mult, nu numai indicatorii economici, ci și cei sociali sunt la fel, și aici vorbim de accesul la utilități, rețele de apă curentă sau drumuri”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.




Având în vedere această situație, el a arătat că ALDE vine cu un program care are la bază investițiile în infrastructura întregii zone, de la cea din sănătate și până la învățământ, care va fi dezvoltată atât din fonduri publice, cât și europene. Liderul ALDE a mai spus că o altă prioritate va fi atragerea de investiții private, pentru crearea de locuri de muncă, însă acestea să fie mai bine plătite. Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că la finalul programului, ALDE și-a luat angajamentul să susțină un program de investiții pentru următorii patru ani în valoare totală de 48 de miliarde de euro.

Tăriceanu a precizat că programul propus de ALDE și obiectivele cuprinse în cadrul acestuia au fost concepute în urma discuțiilor cu cetățenii, „sunt măsuri concrete, pentru că noi nu am intrat într-o competiție populistă cu PNL, cum ar fi povestea cu dublarea salariilor”. ”După ce PNL s-a opus creșterii cu 15% a salariilor profesorilor, ei spun că vor face o majorare cu 100%. E o chestiune strict din registrul lucrurilor populiste. În comparație, noi avem o strategie bazată pe creștere economică”, a spus Tăriceanu.

În același timp, el a mai afirmat că dezvoltarea Moldovei va presupune și dezvoltarea infrastructurii rutiere, astfel încât întreaga zonă să devină atractivă pentru oamenii de afaceri. Călin Popescu Tăriceanu un alt domeniu care va fi sprijinit este agricultura, care are un potențial de dezvoltare în această zonă. „Contăm pe prezența ALDE în Parlament și în viitorul Guvern, pentru transpunerea în realitate a punctelor din programul nostru pentru dezvoltarea Moldovei”, a declarat președintele ALDE Suceava.

Pe de altă parte, Tăriceanu a spus că ALDE va sprijini în mod special capitalul autohton și firmele românești, subliniind că propunerea este ca de anul viitor să nu mai existe privilegii pentru firmele străine. „Acest sistem trebuie să înceteze. De exemplu, anul acesta toate schemele de ajutor introduse de mine când eram premier este acordat pentru firme străine. Și mă revoltă faptul că în România ajungem să dăm tot ajutorul pentru investitorii străini. Susțin în continuare atragerea de investitori străini, însă nu e posibil ca aceștia să fie privilegiați. Sunt firme puternice din România care au au primit nici un ajutor și care puteau să se dezvolte și mai mult dacă se întâmpla acest lucru”, a mai adăugat Tăriceanu.

Prezent alături de acesta în cadrul conferinței de presă, liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a ținut să amintească, pentru început, că Ziua Bucovinei se sărbătorește anul acesta, pentru prima dată, ca urmare a aprobării unui proiect de lege pe care el l-a inițiat. „La nivel național am observat că președintele României nu mai este președintele tuturor românilor și invit la ceremonii doar pe cine dorește. Noi am considerat că ar fi minunat să-l invităm pe Călin Popescu Tăriceanu în județul Suceava pentru a arăta că bucovinenii sunt ospitalieri și pot lăsa luptele politice la o parte”, a arătat Băișanu.




Făcând referire la programul de dezvoltare pentru zona Moldovei, Alexandru Băișanu acesta include mai multe priorități pentru județul Sucevaa. El a dat ca exemplu proiectul pentru drumul expres Suceava – Roman și legătura cu viitoarea autostradă Iași – Târgu Mureș, dar și stimularea investițiilor și a dezvoltării de parcuri industriale pentru crearea de locuri de muncă. Băișanu a precizat că o atenție deosebită trebuie acordată dezvoltării Universității Ștefan cel Mare Suceava, iar pentru aceasta ALDE va susține realizarea campusului universitar pe cele 30 de hectare din comuna Moara.

Un alt proiect susținut de viitorii parlamentarii ALDE Suceava va fi și cel pentru construcția de centuri ocolitoare pentru Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei și Gura Humorului. Nu în ultimul rând, liderul ALDE Suceava că printre proiectele propuse de acest partid sunt și cele pentru redeschiderea trecerilor de frontieră pietonale cu Ucraina, dar și dezvoltarea de centre de achiziții de animale. De precizat că la finalul vizitei în județul Suceava, Călin Popescu Tăriceanu a participat la manifestările organizate în comuna Bosanci pentru sărbătorirea unirii Bucovinei cu țara.

CITEȘTE MAI MULTE PE: SVnews.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei