Ca urmare a ninsorii de ieri, 16 dorneni au ajuns la spital cu luxații și fracturi

Medicii recomandă sucevenilor să fie atenți când ies din casă, deoarece orice mișcare greșită îi poate trimite la spital. Entorsele, fracturile și luxațiile sunt cele mai frecvente afecțiuni care apar în sezonul rece, din cauza alunecărilor pe gheață.
Nici bine n-a venit iarna, că și încep să apară victime din rândul celor neatenți sau care nu mai sunt în putere. Doar în ultimele 24 de ore, aproape 50 de suceveni din întreg județul și-au fracturat mâinile sau picioarele din cauză că au alunecat pe gheață. Astfel, 48 de persoane au ajuns la unul dintre spitatele din județ cu entorse sau fracturi la mâini sau la picioare, după ce au alunecat pe gheață.

La Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului sucevean au ajuns 12 astfel de victime care au cerut ajutorul medicilor. In cele mai multe cazuri este vorba de bătrâni care au ieșit din case singuri ori purtând încălțăminte cu talpa netedă. Cei mai mulți dintre pacienți au rămas internați în secția de Ortopedie – Traumatologie a Spitalului Județean. “In ultimele ore ne-am confruntat cu numeroase cazuri de căderi pe gheață, mulți pacienți prezentau diverse fracturi la nivelul mâinilor, pumnilor, picioarelor și la bazin. Le recomandăm persoanelor vârstnice să evite deplasarea în primele ore ale dimineții și seara, pentru a evita accidentele nedorite, precum și prezentarea cât mai rapidă într-un serviciu specializat în tratamentul traumei, pentru a evita complicațiile ce pot apărea”, recomandă medicii urgentiști.




Doar ieri au ajuns și la unitatea spitalicească din Vatra Dornei 16 persoane cu luxații și fracturi, din care două persoane au necesitat internare. La unitatea spitalicească din Câmpulung Moldovenesc au ajuns opt persoane cu diferite forme de luxații, iar la aceștia se adaugă cinci pacienți care au primit asistență medicală la Spitalul din Gura Humorului.

Medicii recomandă sucevenilor să fie atenți când ies din casă, deoarece orice mișcare greșită îi poate trimite la spital. Entorsele, fracturile și luxațiile sunt cele mai frecvente afecțiuni care apar în sezonul rece, din cauza alunecărilor pe gheață. Medicii specialiști susțin că este esențial să ne prezentăm de urgență la spital. Gheața de pe trotuare poate fi extrem de periculoasă, în special pentru bătrâni, care în urma unei căderi se pot alege mult mai ușor cu fracturi din cauza fragilității oaselor.

In această perioadă trebuie să se țină cont și de încălțămintea purtată. Specialiștii recomandă ca iarna să fie purtate ghete sai cizme mai înalte care să țină strânsă articulația gleznei, dar care să aibă și o talpă striată, pentru a evita alunecările.

CITEȘTE MAI MULTE PE: ObiectivDeSuceava.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei