Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dornelor” a obţinut Trofeul Festivalului „Pe fir de baladă” de la Târgu Jiu

Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dornelor” şi copiii de la cercurile de artă populară de la Clubul Copiilor Vatra Dornei au obţinut numeroase premii şi Trofeul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului „Pe fir de baladă” desfăşurat la Târgu Jiu, în perioada 13-15 mai 2016.
Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dornelor” şi copiii de la cercurile de artă populară de la Clubul Copiilor Vatra Dornei au obţinut numeroase premii şi Trofeul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului „Pe fir de baladă” desfăşurat la Târgu Jiu, în perioada 13-15 mai 2016.

Concursul naţional de folclor şi meşteşuguri tradiţionale „Pe fir de baladă” este cel mai longeviv festival de folclor şi tradiţii din ţară care se adresează elevilor, la ediţia din anul acesta fiind prezenţi copii şi adolescenţi din judeţele Argeş, Bihor, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Neamţ, Olt, Timiş, Sălaj, Suceava şi Vâlcea. Proiectul este inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.




Cele două comisii de jurizare au fost alcătuite din specilişti în domeniul folclorului şi artei populare, preşedintele comisiei de folclor fiind conf. univ. dr. Gabriela Rusu Păsărin, de la Universitatea din Craiova, redactor-şef şi realizator coordonator al emisiunilor folclorice la Radio Oltenia Craiova. Comisia secţiunii de meşteşuguri a fost prezidată de cercetător prof. dr. Corina Mihăescu, de la Centrul Naţional al Patrimoniului Bucureşti.

Judeţul Suceava şi zona etnofolclorică Bucovina au fost reprezentate de Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dornelor” şi copii de la cercurile de artă populară de la Clubul Copiilor Vatra Dornei. Spectacolul prezentat de elevii dorneni pe scena festivalului a cuprins două suite de jocuri populare, solişti instrumentişti şi vocali, iar în cadrul concursului de meşteşuguri au fost realizate cusături şi ouă încondeiate.

Prezenţa reprezentanţilor folclorului bucovinean la Târgu Jiu a fost remarcabilă, la deschiderea festivităţii de premiere prof. Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor Târgu Jiu, subliniind faptul că „aproape toate premiile celei de-a 40-a ediţii a Festivalului ”Pe fir de baladă” pleacă la Suceava”.

Ansamblul „Plaiurile Dornelor” a primit Trofeul Festivalului, soliştii instrumentişti Daniel Ţăran – fluier, Marius Ţăran – clarinet, Robert Florea – trompetă au obţinut locul I, iar solista Ana Maria Chiloti a primit menţiune.

„Prin premiile obţinute, Ansamblul ”Plaiurile Dornelor” a reeditat succesul de la ediţia a 35-a, din anul 2011, atunci când a obţinut aprecierea unanimă a juriului festivalului de la Târgu Jiu, câştigând trofeul acelei ediţii”, a precizat prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei.

Fotografii de le eveniment puteți vedea mai jos:


CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei