Punctul de belvedere de la Piatra Șoimului - Rarău poate fi finalizat până în august

Punctul de belvedere de tip skywalk de la Piatra Șoimului - Rarău poate fi pus la dispoziţia turiştilor din vara acestui an.
Punctul de belvedere de tip skywalk de la Piatra Șoimului - Rarău poate fi pus la dispoziţia turiştilor din vara acestui an. Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, ieri, studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv şi, potrivit preşedintelui CJ, Cătălin Nechifor, construirea şi ansamblarea pot fi finalizate în lunile iulie - august.

Structura construită predominant din sticlă, cu pardoseala transparentă, va permite vizualizarea în condiţii de maximă siguranţă a priveliştii spre masivele Giumalău, Ceahlău, Rarău şi spre Pietrele Doamnei.




Terenul pe care va fi amplasat punctul de belvedere este situat la o altitudine de 1.530 metri şi are o suprafaţă de 48 mp. Construcţia va avea o suprafaţă de 37 mp şi se va realiza cu o structură din fundaţii izolate din beton armat, încastrate în stâncă, pe care se vor fixa grinzi metalice. Pardoseala se va realiza din grătare metalice de oţel zincat, iar parapetele vor fi din sticlă securizată transparentă, de o înălţime de 1,25 m.

Accesul se face doar pietonal, dinspre cabana Rarău, pe o potecă marcată, prin Rezervaţia Rarău-Pietrele Doamnei, potecă ce se desprinde din drumul judeţean DJ 175 B.

Noul punct de belvedere va fi dotat cu telescop şi barieră acces de pietonal tip turnichet rotativ pentru control acces.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 439.925 lei. Termenul de realizare este de 5 luni, însă Nechifor apreciază că acesta poate fi devansat.

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei