DSP Suceava închide punctul de lucru de la Vatra Dornei

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava i-a anunțat ieri, 26 aprilie, pe cei opt salariați ai punctului de lucru de la Vatra Dornei că acesta va fi închis.
Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava i-a anunțat ieri, 26 aprilie, pe cei opt salariați ai punctului de lucru de la Vatra Dornei că acesta va fi închis, iar cei care doresc să-și păstreze locul de muncă vor trebui să facă zilnic naveta la Câmpulung Moldovenesc, unde DSP mai are un punct teritorial de activitate.

Nemulțumiți de această decizie, angajații DSP Vatra Dornei au protestat ieri în fața conducerii instituției, încercând să le convingă pe cele două directoare, mai exact pe Cătălina Zorescu, director general-adjunct, și pe Firuța Bosancu, director economic, că veniturile salariale, care nu depășesc cu mult suma de 1.000 de lei pe lună, nu le vor permite să facă o navetă de 43 de km zilnic, dus-întors.




Punctul de lucru de la Vatra Dornei al Direcției de Sănătate Publică Suceava se va desființa din cauza lipsei de fonduri pentru achiziționarea de aparatură performantă, conformă cu legislația în vigoare și pentru a se reduce cheltuielile din sistem. Introducerea unei măsuri atât de drastice va lăsa însă DSP fără reprezentanți în teritoriu care să se ocupe de inspecțiile sanitare sau de supravegherea epidemiologică.

DSP mai are în acest moment puncte de lucru în Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Siret, după ce în 2013 a fost închis și punctul de lucru din Fălticeni.

Cei opt salariați din Vatra Dornei sunt la o vârstă la care nu își vor găsi cu ușurință un nou loc de muncă, dar în același timp sunt consțienți că nu vor face față unei navete zilnice între Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, simțindu-se lăsați pe drumuri.

CITEȘTE MAI MULTE PE: ObiectivDeSuceava.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei