Ce aduce anul 2016 pentru Vatra Dornei ? - VIDEO

Anul 2016, fiind un an electoral, va fi plin de dezbateri și „lupte” politice care au drept scop atragerea electoratului și câștigarea încrederii acestuia. Deja au început să apară discuții despre ce s-a făcut sau nu s-a făcut în orașul nostru până în acest moment și, bineînțeles, ce va face noua echipă care va câștiga administrarea municipiului Vatra Dornei.
Anul 2016, fiind un an electoral, va fi plin de dezbateri și „lupte” politice care au drept scop atragerea electoratului și câștigarea încrederii acestuia. Mai întâi vor fi alegerile locale din vară, iar apoi cele parlamentare spre finalul toamnei, și cum data primelor alegeri se apropie, și în Vatra Dornei deja au început să apară discuții despre ce s-a făcut sau nu s-a făcut în orașul nostru până în acest moment și, bineînțeles, ce va face noua echipă care va câștiga administrarea municipiului Vatra Dornei.


După cum v-am informat într-un articol acum câteva zile, primii care au început seria dezbaterilor au fost reprezentanții PSD Vatra Dornei, Roman Boca și Cezar Ioja alături de senatorul Neculai Bereanu, care au fost invitați în cadrul unei emisiuni televizate la postul Bucovina TV unde au discutat despre principalele probleme ale municipiului Vatra Dornei, despre incapacitatea actualei administrații de a le rezolva și despre soluțiile câștigătoare care ar trebui implementate după data de 05 Iunie 2016, data alegerilor locale.

În articolul trecut v-am prezentat doar câteva teme de discuție și câteva fragmente din respectiva emisiune însă în acest articol vă punem la dispoziție materialul video cu întreaga emisiune și, implicit, totalitatea subiectelor care s-au discutat.



Astfel, temele de discuție din emisiunea ”Raportul de Seară” din data de 10 Martie 2016 au fost:

- Alimentarea cu apă potabilă a dornenilor, eventualele probleme legate de infestarea râului Bistrița cu bacteria clostridium și necesitatea găsirii unei noi surse de alimentare cu apă a localității.

- Problema încălzirii centralizate a localității Vatra Dornei și proasta gestionare a acesteia de către actuala administrație.

- Soluțiile prin care se poate aduce gazul la Vatra Dornei și despre intenția actualei administrații, anunțată acum câteva luni, de a ieși din proiectul alimentării cu gaz. Cezar Ioja împreună cu echipa PSD au convingerea că vor putea rezolva această problemă veche a dornenilor.

- Despre oportunitatea redeschiderii fostei băi publice din Vatra Dornei.

- Lipsa atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea orașului. În 8 ani nu s-a implementat nici un astfel de proiect, acest lucru datorându-se în primul rând lipsei de viziune a actualei administrații. Echipa PSD susține că are capacitatea și mijloacele prin care pot rezolva această problemă.

- Despre problemele pârtiei Veverița, investiție care de altfel a fost implementată de ultimul primar PSD de acum peste 8 ani. Administrarea acestei pârtii a fost dezastruoasă și nu s-a reușit atragerea practicanților de sporturi de iarnă în timp ce Pârtia Parc, care este administrată privat, a reușit să rămână atractivă chiar dacă vremea nu a fost foarte prielnică.

- Anularea ediției din acest an a Serbărilor Zăpezii ... este prima dată după revoluția din 1989 când se întâmplă acest lucru.

- Reconstrucția defectuoasă a podului de la Bernat, făcută mai mult în scop electoral.

- Proasta administrare a bugetului local și necesitatea optimizării acestuia. Procentul din bugetul local al Dornei destinat pentru dezvoltare este de doar 5%. Majoritatea fondurilor provenite din taxe și impozite sunt folosite pentru funcționari.



- Din cauza lipsei de locuri de muncă tinerii pleacă din Vatra Dornei. Aproximativ 97% dintre absolvenții de liceu pleacă din Vatra Dornei și nu se mai întorc, drept urmare, procentul populatiei active, cu vârsta între 18 - 35 ani, este foarte mic.

- În multe comune din jurul municipiului Vatra Dornei, lucrurile au început să se miște, fiind conduse de primari tineri, dinamici și cu viziune. Este nevoie de un astfel de primar și în Vatra Dornei, Cezar Ioja fiind în acest caz alegerea ideală, a subliniat senatorul Neculai Bereanu.

- Viziunea candidatului Cezar Ioja pentru dezvoltarea municipiului Vatra Dornei. Acesta, alături de PSD, are un proiect câștigător prin care primăria Vatra Dornei va deveni, în primul rând, un partener al investitorilor. Toți oamenii de bună credință sunt invitați să se implice în acest proiect. În timp ce, de exemplu, în Fălticeni sunt în curs de implementare un număr de 60 de proiecte, în Vatra Dornei nu există nici unul.

- Cu toate că ultimii primari au înșelat încrederea dornenilor, aceasta trebuie recâștigată și dornenii sunt invitați să aibă încredere în Cezar Ioja și în echipa PSD Vatra Dornei. Se are în vedere implementarea unui management performant, creșterea calității serviciilor publice, atragerea de investiții cu capital românesc sau străin, generarea de locuri de muncă, dezvoltarea zonei turistice și crearea de evenimente turistice, atragerea de fonduri europene și guvernamentale, un exemplu de proastă administrare în acest sens fiind stoparea proiectului european „Lunca Dornelor” care avea deja finanțare și care, în schimb, a fost preluat de primăria Fălticeni care inaugurează în aprilie complexul „Nada Florilor”.

- Renumele stațiunii Vatra Dornei se bazează doar pe amintiri. Avem multe oportunități dar trebuie ca cineva capabil să le valorifice, iar echipa PSD împreună cu Cezar Ioja are mijloacele necesare.

- Este nevoie de aplicarea principiilor managementului privat în administrarea localității. Cheltuielile trebuie administrate eficient. Conducerea PSD a Consiliul Județean Suceava, prin Cătălin Nechifor, a plătit in 2012 foarte multe datorii ale municipiului Vatra Dornei rămase de la fosta administrație.

- Roman Boca: Anul 2016 va aduce pentru Vatra Dornei o schimbare în bine. PSD a construit o echipă capabilă, formată din mulți tineri, care are obiective foarte clare de „salvare” a Dornei. Cezar Ioja are toate atuurile pentru a face treabă bună.

- Neculai Bereanu: Cezar Ioja împreună cu toată echipa va implementa proiecte europene, va colabora cu toți primarii din Țara Dornelor astfel încât toată zona să se dezvolte.

- Cezar Ioja: Nu aș fi intrat în această competiție dacă nu aș fi fost pregătit. Sunt conștient de toate problemele și am soluțiile pentru rezolvarea lor. Asigur dornenii că treburile se vor schimba în bine și alături de toată echipa putem rezolva problemele astfel încât Vatra Dornei să redevină ce a fost odată.

Răspunsurile și toate discuțiile pe marginea temelor prezentate mai sus le puteți afla urmărind materialul video cu înregistrarea emisiunii pe care vi-l prezentăm în continuare. Vizionare plăcută și vă așteptăm părerile în secțiunile de comentarii de mai jos sau pe Facebook. Deasemenea, vă rugăm să completați și sondajul de opinie ! >>>





Vă invităm să vă spuneți părerea în legătură cu acest articol !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei