Cazurile de scarlatină se extind printre copiii din Vatra Dornei

După cum v-am informat la începutul săptămânii trecute, la Spitalul din Vatra Dornei au ajuns patru copii diagnosticați cu scarlatină, numărul acestora fiind în creștere, în prezent numărul pacienților diagnosticați în această zonă ajungând la șapte.
După cum v-am informat la începutul săptămânii trecute, la Spitalul din Vatra Dornei au ajuns patru copii diagnosticați cu scarlatină, numărul acestora fiind în creștere, în prezent numărul pacienților diagnosticați în această zonă ajungând la șapte. Direcția de Sănătate Publică Suceava nu a declarat încă focar de infecție în această zonă, dar monitorizează atent evoluția acestor cazuri, distribuind și produse dezinfectante la unitățile de învățământ pentru a se evita în acest fel răspândirea bolii.

“In astfel de cazuri, spitalizarea este obligatorie pentru o perioadă de cel puțin șapte zile. Se acceptă tratamentul la domiciliu doar cu avizul medicului epidemiolog, dacă minorul are o încăpere separată, iar în casă nu mai sunt alți copii, care ar risca să se îmbolnăvească”, explică reprezentanții DSP.



Măsurile care se iau în astfel de situații pentru limitarea numărului de îmbolnăviri constau în recoltarea de la toți colegii de clasă ai copiilor bolnavi, precum și de la contacții familiali, de exudate faringiene. Totodată, în colectivitățile frecventate de copiii cu scarlatină se face dezinfecție. Aceasta nu se efectuează doar în spații, ci și în cazul obiectelor posibil contaminate, inclusiv jucăriile.

Scarlatina este o boală frecventă, mai ales la copiii școlari și de grădiniță. Este produsă de streptococul hemolitic, aflat în nasul și în gâtul bolnavilor de scarlatină, al convalescenților netratați cu penicillină, al bolnavilor cu angine streptococice și al purtătorilor sănătoși. De cele mai multe ori, boala se ia direct de la un copil bolnav sau de la un purtător sănătos și poate declanșa o epidemie ce poate cuprinde o mare parte din membrii unei colectivități. De aceea, orice bolnav de scarlatină se izolează la domiciliu, dacă sunt condiții corespunzătoare, sau se internează într-o secție de boli contagioase. La nivelul județului Suceava, aproximativ 100 de copii sunt diagnosticați anual cu scarlatină

CITESTE MAI MULT PE: ObiectivDeSuceava.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei