Inca o lovitura primita de complexul "Dorna Shopping Center" ... A fost inchis de pompieri

In perioada 10-18 februarie anul curent, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a executat controale de prevenire la doua complexuri comerciale, unul din municipiul Radauti si al doilea din municipiul Vatra Dornei.

In urma evaluarii deficientelor constatate pe timpul executarii activitatii, au fost aplicate proprietarilor amenzi contraventionale de cate 100.000 de lei (doua la Radauti si una la Vatra Dornei), conform Legii 307/2006 cu modificarile ulterioare, privind apararea impotriva incendiilor. Mentionam ca ambele edificii functionau fara sa aiba autorizatie de securitate la incendiu.

De asemenea, s-a dispus masura complementara de oprire a functionarii operatorilor erconomici.

Pentru buna informare a cetatenilor, facem urmatoarele precizari:



Conform HGR 915/2015, Art. 3., in spetele in cauza nu au fost indeplinite conditiile de securitate la incendiu, astfel:
- litera b): depasirea numarului de niveluri supraterane fata de valoarea de referinta admisa pentru cladirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/gradul de rezistenta la foc;
- litera c): neasigurarea numarului minim de cai pentru evacuare fata de valoarea de referinta;
- litera e): neechiparea cu instalatii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare si avertizare a incendiului, in concordanta cu valoarea de referinta;
- litera f): neechiparea cu instalatii/sisteme de desfumare ori instalatii de iluminat de securitate pentru evacuare, in concordanta cu valoarea de referinta.

Subliniem ca aceste masuri dispuse de catre pompierii militari s-au realizat tocmai in scopul prevenirii producerii unor situatii de urgenta, cu consecinte in victime omenesti, si care nu pot fi anticipate in situatia functionarii obiectivelor, fara a se asigura conditiile minime de securitate.







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei