Consilierul local dornean Roman Boca găsit în incompatibilitate de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către consilierul local din Vatra Dornei Roman Boca, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități !
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către consilierul local din Vatra Dornei Roman Boca, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Acesta este acuzat că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 februarie 2009 – 2 martie 2010, întrucât, pe durata mandatului de consilier local, SC Dorna Medical SRL (societate comercială în cadrul căreia soția acestuia deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic) a avut relații comerciale cu Primăria municipiului Vatra Dornei, în baza cărora a emis trei facturi fiscale către primărie, în valoare totală de 320,5 lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.



Potrivit articolului menţionat, „Consilierii locali [...] care au funcția de [...] administrator [...] precum și calitatea de [...] asociat la societățile comerciale cu capital privat [...] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse [...] cu autoritățile administrației publice locale din care face parte [...]. Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local".

„Persoana [...] față de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

SURSĂ ARTICOL: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei