Noi căderi de pietre pe DN 17, în zona critică de la Iacobeni

Noi căderi de pietre s-au înregistrat, joi noapte, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, la intrarea în Iacobeni dinspre Vatra Dornei.
Noi căderi de pietre s-au înregistrat, joi noapte, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, la intrarea în Iacobeni dinspre Vatra Dornei. Problema a fost semnalată prin numărul de urgenţe 112 de un şofer, puţin după ora 23.00. Din fericire, nu au fost probleme majore, fiind vorba de doar câteva pietre, care au fost îndepărtate imediat.

Situaţia a revenit la normal în jurul orei 23.20, fără a fi necesară întreruperea circulaţiei. Totuşi, acest nou incident nu are cum să nu producă îngrijorare, în condiţiile în care în aceeaşi zonă, la începutul lunii martie, s-au înregistrat căderi masive de pe versant.



Pe 3 martie, DN 17 a fost blocat timp de mai multe ore, după ce o mare cantitate de piatră a căzut pe carosabil. Atunci, de pe versant au căzut bucăţi de piatră foarte mari, de patru-cinci tone. În total, aproximativ 250 de tone de pământ şi piatră s-au prăvălit pe carosabil. Din fericire, la momentul alunecărilor pe carosabil nu se afla nici un autovehicul, astfel că a fost evitată o tragedie.

În aceeaşi zonă au mai fost probleme şi acum câţiva ani, lucrările de apărare a şoselei dovedindu-se sumare şi ineficiente, în raport cu complexitatea problemei.

Sectorul de drum se află în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, subordonată Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

SURSĂ ARTICOL: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei