Viceprimarul din Vatra Dornei, în conflict de interese

Nicuşor Marcel Cojocaru, actualul viceprimar al municipiului Vatra Dornei, s-a aflat în conflict de interese. Acest lucru a fost constatat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care au precizat că Nicuşor Cojocaru, în calitate de consilier local la Vatra Dornei, a participat la ședința de Consiliu Local în care s-a votat hotărârea privind închirierea unei centrale termice de la SC REGNAFOR SA
Nicuşor Marcel Cojocaru, actualul viceprimar al municipiului Vatra Dornei, s-a aflat în conflict de interese. Acest lucru a fost constatat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care au precizat că Nicuşor Cojocaru, în calitate de consilier local la Vatra Dornei, a participat la ședința de Consiliu Local în care s-a votat hotărârea privind închirierea unei centrale termice de la SC REGNAFOR SA, „societate în cadrul căreia persoana evaluată deținea calitatea de administrator”.



Potrivit inspectorilor ANI, viceprimarul din Vatra Dornei a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exerciţă o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, dispozițiile art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „[…] consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”, precum și dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit cărora „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.

Reprezentanţii ANI susţin că l-au informat pe Nicuşor Cojocaru despre declanşarea procedurii de evaluare, iar acesta a depus la dosar un punct de vedere.




Viceprimarul din Vatra Dornei nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta un punct de vedere vizavi de acuzaţiile care i se aduc. În cazul în care conflictul de interese constatat de inspectorii ANI se va menţine şi în instanţă, Nicuşor Cojocaru îşi va pierde funcţia şi va avea interdicţia de a mai fi ales pentru următorii trei ani.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei