Dorneanul Andrei Leancă a terminat pe locul 4 crosul de la Belgrad

Atleții Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei au început competițiile din acest an cu o deplasare cu peripeții în Serbia, la Grand Prix-ul de cros „Beli Kros” de la Belgrad. În ciuda condițiilor meteo destul de vitrege, cei trei atleți pregătiți de antrenorul Cristian Prâsneac au avut o comportare foarte bună, mai ales că doi dintre ei au participat la grupe de vârstă superioare.


Performerul delegației dornene a fost Andrei Leancă, atlet ce a terminat concursul rezervat seniorilor pe locul 4, cu timpul de 16 minute și două secunde, asta deși este încă junior I. Dacă, inițial, seniorii trebuiau să parcurgă distanța de 8 kilometri, iar senioarele 3 kilometri, din cauza traseului greu organizatorii au micșorat distanțele cu trei kilometri la seniori și cu un kilometru la senioare.

În același Grand Prix de la Belgrad, unul din cele șase organizate de Federația Europeană, Alina Paula Vântu a alergat în proba rezervată senioarelor, unde la cei 13 ani ai ei a fost cea mai tânără atletă la starul acestei probe, deși ea este încă junioară III. La finalul concursului, Paula a terminat cei 2 kilometri după 7 minute și 50 de secunde, ocupând locul 9. Cel de-al treilea dornean, Claudiu Daniel Mihăescu, a terminat pe locul șapte la juniori III, într-o cursă în care conducea plutonul la jumătatea întrecerii, la 500 de metri, dar a alunecat pe gheață și a căzut, pierzând secunde prețioase.

„Andrei și Paula au obținut rezultate bune, mai ales pentru faptul că sunt încă juniori. Traseul a fost unul dificil din cauza zăpezii și a diferențelor de nivel, pe Andrei avantajându-l foarte mult traseul, deoarece este specialist în alergarea montană. Îmi pare rău că Daniel a alunecat pe gheață și a pierdut contactul cu primii trei, într-o cursă în care putea să câștige o medalie”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.

Acesta a mai adăugat că la finalul concursului Andrei Leancă a fost luat la controlul anti-doping, mai ales că în cursă a fost doar un sportiv mai tânăr decât el cu un an, dorneanul fiind născut în 1995. Mai mult, la întoarcere, dornenii au fost la un pas să rămână în nămeții din Serbia, dar au avut noroc și au stat doar patru ore blocați în trafic.

Sâmbătă, atleții dorneni vor bifa cel de-al doilea concurs din acest an, la Bacău, la Memorialul „Dorin Melinte”, competiție la care vor fi prezenți majoritatea sportivilor din județul Suceava.




( Hide )
  1. Felicitari din suflet pentru sportivi! Mi-ar placea sa stiu cum au fost, sau cum vor fi recompensati acesti copii. Din pacate, traiesc trista amintire ca mama a unui fost sportiv de performanta ... Multe concursuri, nenumarate medalii, dar ... cam atat si cand se termina cu acestea, se cam termina cu toate!
    As vrea sa cred ca s-a schimbat ceva in bine si cei de " Sus " se gandesc si la cei care ne reprezinta tara cu cinste si onoare, desi nu prea cred ca este asa. Le doresc mult succes in continuare si poate vor prinde vremuri mai bune la varsta maturitatii. Sper ca nu am suparat pe nimeni cu acest comentariu... multumesc!

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei