Vatra Dornei va găzdui etape de Cupă Mondială la seniori şi juniori

Între 17 şi 19 februarie 2014, la Vatra Dornei se va desfăşura pe pârtia „Bucovina” cea de-a şaptea etapă, finală, a Cupei Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală, iar de pe 21 până pe 23 februarie, aceeaşi pârtie va găzdui ediţia a noua a Campionatului Mondial de Juniori.


Profesorul Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei şi şeful comitetului de organizare a ultimei etape a Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală, s-a declarat încrezător în reuşita competiţiei.

„Succesul ediţiei de anul trecut a Cupei Mondiale organizate la Vatra Dornei ne-a ajutat să obţinem organizarea finalei Cupei Mondiale de seniori şi anul acesta. Federaţia Internaţională de Sanie ne-a acordat organizarea ultimei etape a Cupei Mondiale de seniori şi organizarea Campionatului Mondial de Juniori la Vatra Dornei. Va fi o săptămână concentrată, de mari competiţii, din 16 până în 23 februarie. Ne concentrăm toate eforturile spre acest obiectiv foarte important. Anul trecut au participat sanieri din 12 ţări , anul acesta vor veni sportivii americani şi cei din Noua Zeelandă”, a spus Octavian Pungovschi.

Pe 16 februarie, imediat cum se termină a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia, cea mai mare mare parte din oficialii Federaţiei Internaţionale de Sanie, sportivii, antrenorii şi echipele tehnice vor sosi la Vatra Dornei. Din cei cinci membri ai stafului Federaţiei Internaţionale de Sanie patru au fost la Vatra Dornei anul trecut şi probabil vor veni şi în acest an.

„Anul acesta încercăm ca la Campionatul Mondial de juniori să obţinem rezultate deosebite, nu doar să participăm. Vrem să profităm că avem pârtia de sanie naturală, putem să ne pregătim pe ea şi să ne creem din aceasta un avantaj. Ne străduim ca pârtia să fie în condiţii foarte bune pentru pregătirea sportivilor noştri dar mai ales pentru competiţiile care vor urma în luna februarie, unde vrem să obţinem un rezultat deosebit. Având în vedere că temperaturile sunt corespunzătoare pentru amenajarea pistei de sanie, cărăm zăpada făcută cu tunurile astfel încât să facem pârtia din timp. Vrem să avem timp să ne pregătim, să avem un avantaj pentru că suntem gazde. Avem, speranţe la un loc în primii şase de la Anişoara Hutopilă şi la un loc bun în clasament la nivel de echipă”, a precizat Octavian Pungovschi.

Deşi a nins puţin la Vatra Dornei, pârtia este îngheţată pe toată suprafaţa dar stratul de gheaţă este insuficient. Organizatorii dorneni speră să mai ningă şi să îi ajute şi temperaturile.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei