Rezultate excelente pentru sania românească pe pistă naturală realizate de dorneni

Lotul României de sanie pe pistă naturală, formată din sportivi legitimaţi la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, a reuşit cele mai bune rezultate din istoria celor şapte ani de participare la Cupa Mondială a ţării noastre.

Reuşita a venit în prima etapă din acest sezon, programată între 20 şi 22 decembrie, la Novouralsk, în Rusia. În întrecerea feminină, Anişoara Hutopilă s-a clasat pe locul 11, trecându-şi în cont şi 36 de puncte la general. În proba băieţilor, Adrian Filimon a venit pe locul 17, adjudecându-şi şi 24 de puncte la general. La dublu, Bogdan Moroşan şi Gabriel Candrea au ocupat, după două manşe, locul şapte.


În proba pe echipe, românii au ocupat locul cinci, proba însumând timpii de la o coborâre feminin, una masculin şi una de dublu! Delegaţia României a fost condusă de către Delia Ivaş, antrenoarea lotului naţional de sanie pe pistă naturală. „Am avut un drum lung până în Rusia, dar am reuşit să ne adaptăm rapid, astfel încât ne bucură mult reuşita noastră, mai ales că ne dă speranţe pentru o bună evoluţie în acest sezon. Pe 1 ianuarie vom pleca în Italia, la Seiser Alm, acolo unde pe 4 şi 5 va avea loc cea de-a doua etapă”, ne-a declarat Delia Ivaş.

Etapă de Cupă Mondială la Vatra Dornei pe 17-19 februarie 2014!

Între 17 şi 19 februarie 2014, Vatra Dornei va găzdui cea de-a şaptea etapă, finală, a Cupei Mondiale de seniori, iar de pe 21 pe 23 februarie, pârtia „Bucovina” (construită între pârtiile de ski “Veveriţa” şi “Parc”) va fi gazda celei mai importante competiţii sportve organizate vreodată în judeţ: ediţia a noua a Campionatului Mondial de Juniori.

După cum am aflat de la prof. Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, la competiţie sunt aşteptaţi peste 100 de sportivi, reprezentând 8-10 naţiuni “Ne propunem anul acesta rezultate, nu doar participări. Îmi pun mari speranţe în Anişoara Hutopilă, obiectivul pentru Campionatele Mondiale de Juniori, pentru ea şi pentru echipă, fiind o clasare în primii 6” ne-a mărturisit la rândul său, profesorul dornean.

Foto: (de la stânga la dreapta): Delia Ivaş, Adrian Filimon, Gabriel Candrea, Bogdan Moroşan, Anişoara Hutopilă




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei