Cu permisul anulat după ce a omorât un copil, a furat o maşină şi a ieşit din nou în trafic

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei l-au trimis ieri în judecată pe un tânăr din localitate care, beat cui la volan, a furat o maşină şi a condus-o pe drumurile publice, deşi avea permisul suspendat, după ce în urmă cu trei ani, fiind tot sub influenţa băuturilor alcoolice, a dat cu maşina peste un copil şi l-a omorât.


Pentru fapta din 2010, inculpatul, Marius George Pâslariu, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, a primit un termen de încercare de şase ani şi i s-a anulat permisul de conducere.

Tânărul nu şi-a învăţat lecţia şi, pe data de 12 mai a.c., a furat maşina unei cunoștințe, după ce a fost la un grătar cu proprietarul autoturismului şi mai mulţi prieteni de-ai acestuia.

Când a fost găsit de poliţişti, tânărul mirosea a alcool, însă a refuzat să sufle în alcooltest sau să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, fiind şi astăzi într-o celulă de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Procurorii l-au dat pe mâna judecătorilor dorneni pentru acuzaţiile de furt calificat, conducere cu permisul anulat şi refuzul de a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marius George Pâslariu se va întoarce în boxa acuzaţilor Judecătoriei Vatra Dornei, de data aceasta cu cătuşe la mâini. Pe 23 iulie 2010, Pâslariu, aflat la volanul unui Ford Mondeo, la ieşirea din Vatra Dornei spre Dorna Arini, a scăpat maşina de sub control într-o curbă, trecând peste trupul unui copil în vârstă de 14 ani, care se deplasa pe marginea şoselei cu o bicicletă.

Din ancheta poliţiei a rezultat că accidentul s-a produs din cauză că şoferul circula cu viteză excesivă, dar şi pe fondul stării de ebrietate avansată a acestuia, 2,25 grame per litru alcool în sânge. Călcat de maşină, copilul nu a avut nici o şansă de supravieţuire.


Iniţial, Judecătoria Vatra Dornei l-a condamnat pe inculpat la şase luni de închisoare cu suspendare, cei trei ani cu suspendare fiind stabiliți ulterior, la recurs, de Curtea de Apel Suceava.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei