Accident de munca. Un tanar si-a taiat mana cu motoferestraul

La 12.06.2013, ora 16.48, Postul de Poliție Cîrlibaba, a fost sesizat cu privire la faptul că pe raza comunei Cîrlibaba, a avut loc un accident de muncă în pădure, din care a rezultat rănirea lui Ţ. Marcel, de 31 ani din comuna Fundu Moldovei, care a fost transportat la Spitalul Municipal C-lung Moldovenesc.


Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în pădurea O.S. Dorna, o societate comercială exploatează legal o partidă de masă lemnoasă, iar Ț. Marcel, precum și doi consăteni, Ș. Radu care îndeplinea funcția de tafist și N. Radu care avea atribuții să lege sarcina după utilajul TAF, tăiau copaci. În jurul orei 16.20, utilajul TAF era oprit la baza parcelei, având legată o sarcină de lemn în catar, iar Ț. Marcel a luat ferăstrăul mecanic și a tăiat câteva cepuri ramase pe buștenii din sarcină, moment în care o creangă arcuită i-a lovit lama motoferăstrăului, care s-a întors și i-a secționat ușor antebrațul stâng.

Cei doi colegi i-au acordat primul ajutor, fiind ulterior transportat la Spitalul Municipal C-lung Moldovenesc, unde i s-a stabilit diagnosticul: ”plagă tăiată antebraț stâng”. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul unui accident de muncă, urmând a se propune soluție procedurală.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei