Boicot al cluburilor din Suceava, Fălticeni şi Vatra Dornei la turneul de şah de la Câmpulung Moldovenesc

Zeci de copii din mai multe localităţi ale judeţului Suceava au participat la cea mai importantă competiţie de şah din judeţ. Cupa Primăverii a avut loc la Hotelul Zimbru din Câmpulung Moldovenesc, în duminica Floriilor, dar reuşita întrecerii a fost umbrită de absenţa mai multor cluburi, respectiv cele din Vatra Dornei, Fălticeni şi Suceava. Maestrul sportului Mihai Burduja, organizatorul acestui concurs, speră ca această sincopă să nu se mai repete şi în viitor, deşi în privinţa Palatului Copiilor din Suceava are mari rezerve.


„Deşi invitat, nici de data aceasta Palatul Copiilor din Suceava, care are antrenor plătit cu normă întreagă, nu a participat la concurs. Cum motivează conducerea Palatului neparticiparea copiilor la nici unul din concursurile organizate, câte patru pe an, de peste zece ani, la Câmpulung Moldovenesc?”, s-a întrebat maestrul Burduja.

Cupa Primăverii a revenit jucătorilor de la CSM „Rarăul” Câmpulung Moldovenesc, antrenaţi de maestrul Mihai Burduja, care au cucerit cinci locuri întâi, cinci locuri doi şi şase locuri trei. Locul al doilea a fost ocupat de şahiştii de la Clubul copiilor şi elevilor din Gura Humorului, antrenor inginer Maricel Tiron, care au obţinut un loc întâi, trei locuri doi şi un loc trei.

O remarcă specială pentru cei 14 copii, antrenaţi de profesorul Dumitru Negură, de la Şcoala Gimnazială din Argel, care au cucerit trei locuri întâi, şi două locuri doi, dar şi pentru cei 12 copii din Costişa, antrenor Gheorghe Nicolaescu, care au plecat acasă cu două locuri trei.

Chiar dacă Palatul Copiilor din Suceava a lipsit de la competiţie, totuşi Suceava a fost reprezentată de doi jucători antrenaţi de profesorul Victor Teodoriu. Dintre aceştia, Luca Creţu, la doar patru ani şi jumătate, a impresionat pe toată lumea după ce a obţinut locul I la categoria sub opt ani şi diploma de cel mai tânăr participant.

Sponsorii concursului au fost „Assist” Suceava, care a făcut posibilă premierea generoasă a jucătorilor clasaţi pe locurile I, II, III şi a premiilor fair-play (fete şi băieţi) şi restaurantul „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, care a asigurat delicioase plăcinte moldoveneşti şi sucuri. Diplomele, medaliile şi cupele (locurile I, II, III) au fost asigurate de Direcţia judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, o contribuţie importantă la bunul mers al acţiunii având şi Mihăiţă Negură, primarul din Câmpulung Moldovenesc.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei