100 de ani de la zidirea bisericii parohiei Iacobeni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc

Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit azi Sfânta Liturghie în parohia "Sfântul Gheorghe"-Iacobeni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.

Cu acest prilej, Înalt Preasfinţia Sa a sfinţit pridvorul sfântului lăcaş, pictat de pr. Mihail Iustin Argatu, preot slujitor în parohia Iacobeni. Sfânta Liturghie a fost urmată de o slujbă de Te Deum pentru cuplurile din comuna Iacobeni, care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie.


După cum ne-a relatat pr. Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, IPS Pimen a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei din Duminica a IV-a după Paşti. De asemenea, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a apreciat jertja celor doi slujitori ai sfântului altar din parohia Iacobeni.

Pr. paroh Mihai Argatu a primit din partea ierarhului distincţia de iconom stavrofor. Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" a fost ridicată între anii 1907-1913 pe un teren donat de Fondul Bisericesc al Mitropoliei Bucovinei. "Sfântul lăcaş are o arhitectură deosebită, fiind ridicată pe temelie de piatră naturală. Biserica este vărgată de jos până în vârful clopotniţei cu porţiuni de alb şi roşu. Acoperişul este din ţiglă smălţuită. Interiorul a fost pictat între anii 1969-1971 de pictorul Gavriil Pascu. Pictura va fi supusă în perioada următoare unui proces de curăţare. Catapeteasma a fost realizată la Şcoala de Arte şi Meserii din Câmpulung Moldovenesc de un grup de maeştri academici din Fundu Moldovei. Catapeteasma a fost restaurată acum trei ani de zile, încercând să o aducem la frumuseţea ei iniţială", a amintit pr. paroh Mihai Argatu.
Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei