Deputat Cezar Cioată: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor foloseşte Cazinoul Vatra Dornei ca unealtă de şantaj pentru retrocedarea pădurilor

Deputatul sucevean Cezar Cioată s-a adresat primului-ministru al României, Victor Ponta, căruia i-a solicitat o serie de răspunsuri cu privire la situaţia cazinoului din Vatra Dornei. Parlamentarul din partea PP-DD crede că acest obiectiv de patrimoniu are nevoie de o atenţie sporită din partea autorităţilor statului, şi aceasta pentru că este un simbol pentru Vatra Dornei.


Cezar Cioată crede că actualul proprietar al clădirii, Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, nu a făcut nimic nu doar pe linia consolidării şi renovării cazinoului, ci nici pe linia conservării sale.

„Viitorul acestei clădiri este pus sub semnul întrebării, mai ales după afirmaţiile reprezentanţilor bisericii. Părintele Mihai Valică a declarat că: "această clădire va rămâne mulţi ani şi până în veci aşa cum este. Şi cred că soluţia va fi finală, dacă nu se intervine, clădirea va fi dărâmată fără discuţie”, a arătat Cezar Cioată.

În opinia parlamentarului care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava, retrocedarea cazinoului s-a făcut cu mult prea multă uşurinţă, iar clădirea este folosită acum ca monedă de şantaj, deşi varianta oficială invocată este sărăcia şi lipsa fondurilor necesare demarării unor lucrări de amploare.

„Din păcate, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin Înalt Prea Sfinţitul Pimen, foloseşte Cazinoul ca unealtă de şantaj pentru retrocedarea pădurilor şi proprietăţilor nerestituite”, crede deputatul Cioată.

Acesta a menţionat că din discuţiile pe care le-a avut cu aleşii locali din Vatra Dornei, aceştia şi-au manifestat intenţia de a prelua din nou cazinoul, pe care l-ar putea reabilita cu fonduri europene, astfel încât acesta să redevină ce a fost cândva, un punct de atracţie pentru turiştii care vin în zonă.


„Vă rog să-mi comunicaţi, domnule prim-ministru, următoarele aspecte: dacă această retrocedare nu poate fi atacată juridic şi care sunt intenţiile actualului Guvern în legătură cu această clădire de patrimoniu, un obiectiv turistic deosebit de valoros atât pentru oraşul Vatra Dornei, cât şi pentru Valea Bistriţei”, se arată în textul trimis de deputatul Cezar Cioată către premier.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei