Un muncitor forestier a murit după ce un arbore a căzut peste el

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, muncitor forestier, a sfârşit tragic după ce un arbore pe care îl dobora a căzut peste el. Tragedia s-a petrecut joi, pe raza comunei Dorna Arini, iar bărbatul a mai trăit câteva ore după accident, decedând la Spitalul Judeţean Suceava.


Joi, în jurul orei 13.00, Ionel A., din comuna Dorna Arini, a sunat la 112 şi a anunţat că în locul numit „Sunători – Paltinul”, pe un teren forestier, a avut loc un accident de muncă, iar Ionel Paţa, în vârstă de 42 de ani, este rănit după ce un arbore a căzut peste el.

Din ancheta derulată de poliţie rezultă că bărbatul, alături de doi colegi, angajaţi ai unei societăţi din Crucea, s-a deplasat în zona amintită, unde aveau de exploatat masă lemnoasă. Pe timpul lucrărilor, rezultă din anchetă, bărbatul a doborât un arbore care s-a răsucit și a căzut pe el, fiind prins sub acesta. Colegii i-au acordat primul ajutor, după care a fost chemată ambulanţa. Cum accesul spre zona unde s-a produs accidentul este foarte anevoioasă, ambulanţa nu a putut înainta.

Conform unui comunicat al Poliţiei „la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului Salvamont Vatra Dornei, împreună cu poliţiştii de la Postul de Poliție Dorna Arini, care au reușit să-l transporte pe bărbat până la drumul forestier Sunători, de unde a fost preluat de către o ambulanță și transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava”.

Din cauza gravelor leziuni interne, bărbatul a decedat joi, în jurul orei 21.00. Poliţia a deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă”.

Cazul a fost semnalat Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, care va demara propria anchetă, sub coordonarea unui procuror. Se va verifica în primul rând dacă s-au luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei