A XXX-a ediţie a Serbărilor Zăpezii de la Vatra Dornei, la final

Cele două weekenduri ale Serbărilor Zăpezii, ediţia 2013, manifestare cultural-sportivă organizată de Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei, cu sprijinul sponsorilor, s-au încheiat duminică seara cu spectacolul susţinut de Angelica Flutur, Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” şi Tinu Vereşezan.


Pârtiile de schi, pista de tubing, patinoarul din parcul staţiunii, derdeluşul pentru săniuţe, dar şi spectacolele în aer liber au fost principalele puncte de atracţie pentru turiştii care au ajuns în număr foarte mare la Vatra Dornei începând de vineri după-amiază. Spaţiile de cazare din pensiuni şi hoteluri s-au ocupat aproape în totalitate, peste 3.000 de turişti preferând structurile omologate, iar alţi turişti din judeţ şi din ţară au petrecut weekendul la prietenii şi rudele din Vatra Dornei sau din bazinul Dornelor.

Michael Star şi Nord,Nord-Est “au sunat adunarea”

DJ-ul dornean Michael Star a fost primul care a urcat pe scenă sâmbătă, pentru a “suna adunarea şi a face încălzirea”, şi a fost urmat de trupa pop-rock Nord, Nord-Est a Clubului Copiilor Vatra Dornei. Instrumentiştii şi solistele formaţiei pregătite de prof. Marian Proboteanu au interpretat într-un spectacol live câteva piese proprii, dar şi melodii cunoscute din repertoriul naţional şi internaţional, pop, rock şi dance, atrăgând spectatorii la scenă.

Mayari Project, un show total

Cele două fete de la Mayari Project, pe lângă faptul că au voce şi cântă bine, au ştiut să atragă publicul de partea lor atât prin ţinută, cât şi prin dans.

Alături de dansatori, Rynna (Sorina) şi Wajiha (Alexandra) au găsit la Vatra Dornei “reţeta” ideală pentru un show total. După „Hayati” şi “Love me”, fetele au interpretat spre deliciul spectatorilor câteva piese foarte cunoscute din repertoriul internaţional.

La sfârşitul concertului, Rynna şi Wajiha au declarat: “Am avut un public foarte numeros şi extraordinar, pus pe show, se vede că oamenii sunt foarte primitori şi deschişi, şi asta este important pentru un artist, să vadă că îi este apreciată munca. Fără public noi nu existăm. Deşi ne vom inspira din repertoriul internaţional, întotdeauna vom încerca să dăm pieselor un stil aparte”.

Rynna şi Wajiha vor să ia cu asalt topurile muzicale, propunându-şi “să fie pe val în 2013”, să scoată piesă după piesă şi să crească profesional. Cele două fete s-au despărţit cu greu de Vatra Dornei, prima parte a zilei de duminică fiind petrecută pe pârtie.

Spectacol de excepţie cu melodii de dragoste

După ce au vizionat începutul emisiunii “Te cunoscu de undeva”, în care au fost protagonişti, cei doi interpreţi ai trupei Alb Negru, Andrei şi Kamara, împreună cu DJ-ul formaţiei, au reuşit să facă un spectacol de excepţie cu melodii alerte, melodii de dragoste, dar şi cântece cu influenţe din muzica R&B sau reggae.

“Mi-e sete de tine” a fost melodia cu care au deschis showul, după care cei doi solişti au interpretat aproape toate hiturile formaţiei din 2004 până în prezent. Atmosfera creată de cele două dansatoare, Iulia şi Laura, care au oferit un show exotic şi erotic, i-a determinat pe cei peste 8.000 de spectatori să danseze şi să cânte alături de Kamara Ghedi şi Andrei Ştefănescu melodii ca: „Fără sens”, „Fierbinte” sau “Noi doi”, o piesă dedicată tuturor celor care au venit la Vatra Dornei singuri şi vor să plece însoţiţi.

“Suntem după doi ani la Vatra Dornei, atmosfera este mai frumoasă faţă de anii trecuţi, este mai multă lume şi mă bucur că m-am întors aici cu Kamara, la acest public minunat. Lucrăm în acest moment la o nouă piesă, pe care sperăm să o lansăm în jurul datei de 1 martie. Dedicăm muzica noastră celor care se iubesc”, ne-a declarat Andrei Ştefănescu.

Peste 8.000 de spectatori la spectacolul lui Connect-R

Zăpada, muzica, vinul fiert şi ceaiul fierbinte i-au ţinut pe amatorii de petreceri în aer liber şi la concertul lui Ştefan Mihalache, cunoscut tuturor cu numele de scenă Connect-R. Deşi a fost ultimul care a urcat pe scenă sâmbătă, Connect-R le-a demonstrat spectatorilor că nici iarna nu doarme, ba mai mult, ştie să facă spectacole live 100% şi are unul dintre cele mai bune band-uri.

Pentru ca “cel mai tare concert pe care Vatra Dornei l-a văzut vreodată” – cum a numit Doru Bighiu, prezentatorul serbărilor, evoluţia scenică a lui Connect-R – să se desfăşoare în condiţii optime, a fost necesară o mică pauză pentru probele de sunet, timp în care toţi cei prezenţi în jurul scenei au strigat “Connect-R”.

Spectacolul a început cu o odă adusă doamnelor şi domnişoarelor, după care artistul a interpretat “Fata de la ţară” acompaniat doar de ţambal.

Hit-ul “Vara nu dorm” a fost lăsat pentru finalul spectacolului, pentru că artistul a avut şi câteva surprize, cum ar fi un foc de artificii pe scenă, un preambul la grandiosul foc de artificii pregătit de organizatori la finalul spectacolului.

Ajuns pentru a doua oară în ultimii trei ani la Vatra Dornei, Connect-R a precizat că “nu numai vara nu doarme, dar nici iarna nu doarme, pentru că munceşte cu drag şi spor pentru a promova muzica bună. Şi asta se vede pentru că, în ciuda frigului de afară, publicul a fost extraordinar, au fost geniali şi foarte zgomotoşi”.

Legat de faptul că mii de spectatori i-au cântat piesa “Vara nu dorm” fără ca trupa de acompaniament să înceapă primele acorduri, Connect-R a precizat: ”Aceste manifestări ale publicului sunt cele mai importante pentru un artist. Sunt momente când ajungem obosiţi după drumuri lungi şi de fiecare dată publicul este bateria care ne încarcă. Noi nu avem o reţetă, facem ceea ce ne place”.

Întrebat dacă va ajunge pe pârtiile din oraşul staţiune, Connect-R a spus că nu îi plac sporturile de iarnă. După terminarea concertului, cei mici l-au asaltat pe Connect-R pentru o sesiune rapidă de poze şi autografe.

Serbările Zăpezii 2013, o reuşită

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a declarat: “A fost un timp extraordinar, pentru care îi mulţumesc lui Dumnezeu, pârtiile au fost minunate, astăzi am ajuns şi eu în mijlocul schiorilor, am avut o competiţie cu membrii clubului Rotary şi toţi participanţii au apreciat starea pârtiilor. Toţi iubitorii de schi care au venit în acest an la Vatra Dornei au avut posibilitatea să practice acest sport până la ore târzii, nocturna pe pârtia Veveriţa s-a stins când au plecat ultimii schiori”.

Edilul a spus că a făcut şi unele modificări privind locaţiile de desfăşurare a Serbărilor Zăpezii. Sporturile de iarnă au rămas pe pârtii, parcul de distracţie nu a mai fost amplasat lângă structurile de cazare pentru a nu-i mai deranja cu zgomotul produs pe cei veniţi la odihnă, iar pentru spectacole a fost găsită locaţia de lângă izvorul Sentinela.

“Prin toate activităţile desfăşurate în acest sezon, Vatra Dornei a revenit la statutul de staţiune. Pentru că avem zăpadă şi pârtiile sunt în stare foarte bună aşteptăm în continuare iubitorii sporturilor de iarnă să vină la Vatra Dornei”, a mai spus primarul Boncheş.

Duminică, zi dedicată folclorului


Ieri, începând cu ora 15.00, pe scenă au urcat Ansamblul „Cetina Călimaniului” din Şaru Dornei, Pamfil Roată, Ansamblu Folcloric “Oberig” din Zaftavna - Regiunea Cernăuţi, Călin Brăteanu, Margareta Clipa, Ansamblul „Junii Mureşului”, Angelica Flutur, Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” şi Tinu Vereşezan.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei