Virgil Pohoaţă, reprezentantul minorităţii rome, şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean.

Alesul judeţean, Virgil Pohoaţă, liderul Partidei Romilor din judeţul Suceava, şi-a dat, ieri, demisia din Consiliul Judeţean. Pohoaţă a ajuns consilier judeţean pe listele PDL, graţie unei înţelegeri electorale semnate înainte de alegerile locale din iunie 2012, de acest din urmă partid şi Partida Romilor.


Demisia a fost anunţată în plenul şedinţei extraordinare a deliberativului judeţean, Virgil Pohoaţă motivându-şi gestul prin aceea că, din fotoliul pe care l-a ocupat, nu a putut să facă ceva pentru minoritatea romă.

„Am luat mai demult hotărârea de a mă retrage din Consiliul Judeţean, fără a avea de reproşat ceva, cuiva, din acest consiliu. Dar sunt obligat măcar să-mi fac datoria. Faptul că reprezint o minoritate în Consiliul Judeţean, prin parteneriatul politic pe care l-am avut cu PDL, şi nu am reuşit să fac ceva pentru această minoritate, mă obligă să îmi dau demisia din funcţie”, a spus Virgil Pohoaţă în faţa consilierilor judeţeni, mulţumind colegilor şi reprezentanţilor executivului că l-au „suportat” şi cerându-şi iertare dacă „a greşit”.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor a declarat că nu va comenta demisia, aceasta fiind un act unilateral de voinţă. „Respect decizia domnului Pohoaţă şi îl asigur de dorinţa noastră de a colabora în continuare, deoarece minoritatea romă este la fel importantă ca şi celelalte minorităţi din judeţul Suceava”, a reliefat şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor.

Locul lui Pohoaţă în deliberativul judeţean va fi luat de următorul plasat pe lista de supleanţi ai PDL la alegerile din iunie 2012, Doru Slevoacă.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei