Tanarul din Cosna care si-a omorat mama a fost condamnat la sase ani de inchisoare

Judecătorii suceveni l-au condamnat la șase ani de închisoare pe Dan Bogdan Cristian după ce în luna martie a acestui an și-a omorât propria mamă n în seara de 26 martie tânărul a venit beat acasă și ca urmare a unei certe cu mama sa a lovit-o pe aceasta cu pumnii și picioarele, în urma acestor lovituri femeia a decedat, cele două fiice minore ale femeii rămânând în grija rudelor.


Ieri, judecătorii Tribunalului din Suceava au decis să-l condamne pe Dan Bogdan Cristian, de 28 ani, din satul Teșna, la șase ani de închisoare cu executare după ce a fost cercetat mai bine de jumătate de an sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

În data de 27 martie a.c., medicii de Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei au sesizat Poliția cu privire la faptul că s-au deplasat la o intervenție ca urmare a unui apel la 112 pe raza comunei Coșna, unde au găsit o femeie în vârstă de 51 de ani, decedată și care prezenta urme de violență la nivelul gâtului.

O echipă operativă din cadrul Serviciului Investigații Criminale Suceava s-a deplasat la fața locului unde în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în seara de 26 martie, în locuința comună, pe fondul consumului de alcool de către ambele părți, precum și a unor certuri mai vechi, Dan Bogdan Cristian, de 28 ani, a lovit-o de mai multe ori pe mama sa, Mariana Todașcă, cu pumnii și picioarele.

Tânărul era cunoscut ca un mare amator de băuturi alcoolice și cum și în acea seară a venit beat acasă, sătul de reproșurile mamei s-a hotărât să-i aplice o corecție. După ce a lovit-o de mai multe ori, femeia s-a dezechilibrat căzând cu capul de un dulap. Chiar dacă avea dureri victima nu a sunat la 112 ci a decis să se culce. A doua zi starea sa de sănătate s-a înrăutățit iar când medicii au ajuns la fața locului era deja prea târziu.

Inițial, anchetatorii au avut mai multe variante, neexcluzând ca femeia să fi murit din alte cauze. însă, în urma necropsiei medicul legist a concluzionat că moartea Marianei Todașcă a fost una violentă și s-a datorat unui edem cerebral ca urmare a unui hematom subdural consecutiv unui TCC acut, închis, ce s-a putut produce prin cădere de la același nivel. Totodată, medicii au stabilit că corpul neînsuflețit prezenta echimoze și excoriații ce s-au putut produce prin lovire cu pumnul sau comprimare cu mâna.

Două fete minore au rămas în grija rudelor

Dan Bogdan Cristian, autorul oribilei fapte, a fost căsătorit cu o tânără din comuna Poiana Stampei însă căsnicia a eșuat iar cei doi s-au despărțit. Tânărul s-a întors la mama sa, care locuia împreună cu fiicele sale, una de 17 ani și alta de 12, într-o casă din satul Teșna, comuna Coșna.

Mariana Todașcă era divorțată, și potrivit vecinilor, atât ea cât și fiul ei, obșinuiau să consume băuturi alcoolice. Tânărul Bogdan Cristian nu lucra nicăieri și își petrecea mai tot timpul prin crâșmele din sat.

Cu privire la soarta celor două fete minore, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a demarat o anchetă în acest sens. Fetele, una de 12 ani, elevă la școala generală din localitate, și cealaltă, în vârstă de 17 ani, elevă la un liceu din Vatra Dornei, au rămas în grija rudelor, o mătușă din partea mamei oferindu-se să le găzduiască.





Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei