Minor ameninţat cu cuţitul şi obligat să fure bijuterii din casa părinților săi

Un minor în vârstă de 14 ani a fost ameninţat cu cuţitul şi obligat să fure bijuterii din casa părinţilor săi, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Agresorul ar fi un tânăr de 20 de ani, din municipiul Vatra Dornei, suspect şi în alte infracţiuni. Respectivul, Robertino Paul Sbîrcea, susţin poliţiştii, a furat mai multe telefoane mobile de la diferite persoane din oraşul staţiune, sub pretextul că vrea să sune pe cineva.

De asemenea, luna trecută, a provocat scandal la un bar, ameninţând cu moartea mai multe persoane.

Luni, poliţiştii l-au încătuşat şi l-au reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost dus în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Îl punea pe minor să stea în faţa camerelor video de supraveghere

Conform comunicatului IPJ Suceava, în cursul lunii trecute, Robertino Paul Sbîrcea l-a acostat pe strada Luceafărului, din Vatra Dornei, pe minorul de 14 ani, Andrei T., şi i-a cerut acestuia să meargă cu el pe o alee lăturalnică, unde l-a ameninţat cu un cuţit şi i-a cerut să fure bijuterii din casa părinţilor adolescentului, bijuterii pe care mai apoi să i le înmâneze.

În cursul aceleiaşi zile, minorul a sustras din locuinţa părinţilor o pereche de cercei din aur care aparţineau mamei sale, cercei pe care i-a dat apoi lui Sbîrcea. „Învinuitul l-a condus pe minor la o casă de amanet din municipiul Vatra Dornei, au intrat împreună în incinta societăţii şi a amanetat unul dintre cercei folosind actul său de identitate, după care i-a cerut adolescentului să se aşeze în faţa camerelor video din casa de amanet, pentru a da impresia că este de acord cu amanetarea cerceilor sustraşi din locuinţa părinţilor săi”, se arată în comunicatul IPJ Suceava, precizându-se că învinuitul a încasat pe cercel 99 de lei şi l-a obligat pe minor să primească şi el 20 de lei, explicându-i că astfel nu va avea posibilitatea să îl denunţe la poliţie.

Al doilea cercel l-a vândut la o altă casă de amanet, Sbîrcea folosind datele de identificare ale unui amic de-al său. „Şi de această dată părţii vătămate i s-a cerut să se posteze în zona de acţiune a sistemului de supraveghere video, pentru a da impresia că este de acord cu tranzacţia efectuată”, explică poliţiştii.

Furturi şi ameninţări cu moartea

Problemele cu legea ale lui Robertino Paul Sbîrcea nu se opresc la acest caz. Potrivit judiciariştilor dorneni, tânărul de 20 de ani este acuzat că, în perioada mai-octombrie a.c., ar fi furat mai multe telefoane mobile, de la diferite persoane, cerându-le pur şi simplu telefoanele pentru a suna pe cineva.

Telefoanele le vindea apoi la case de amanet din Vatra Dornei, pe câteva zeci de lei.
Acelaşi tânăr este acuzat şi că, în seara zilei de 14 octombrie a.c., a făcut scandal într-un bar de pe strada Republicii din Vatra Dornei.

„Purtând asupra sa un cuţit, a provocat scandal, aducând atingere bunelor moravuri, producând indignarea consumatorilor, a amenințat cu moartea şi cu săvârşirea de infracțiuni cu violenţă pe un agent de pază şi pe barmaniţa de serviciu”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

Încătuşat de poliţişti, Robertino Paul Sbîrcea a fost pus sub acuzare pentru infracţiunile de furt calificat în formă continuată, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept al cuţitului şi ameninţare.

Deşi poliţiştii au cerut arestarea preventivă a tânărului, procurorii dorneni au decis să-l cerceteze în libertate, interzicându-i doar să părăsească localitatea de domiciliu în perioada următoare.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei