Arhiepiscopia Sucevei vrea să salveze Cazinoul din Vatra Dornei

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor vrea să refacă clădirea Cazinoului din Vatra Dornei începând cu acoperişul, deşi zidurile stau să se prăbuşească. Proprietarul cazinoului amplasat în centrul staţiunii consideră că această metodă este eficientă pentru a stopa degradarea edificiului vechi de un secol.


Primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheş, declară că însuşi Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen a urcat în podul clădirii pentru a se convinge de starea deplorabilă a acesteia.

Edilul dornean precizează că arhiepiscopul a solicitat deja autorizaţii pentru demararea lucrărilor, adăugând că nu cunoaşte suma pe care intenţionează să o investească Biserica Ortodoxă: „Grinzile sunt putrede, trebuie înlocuite totul, şi atunci
nu are cum începe de jos, trebuie obligatoriu să fie totul protejat mai întâi. O să încercăm să vedem cu ce putem contribui, poate o să ne rugăm şi de fiecare cetăţean să dea câte un leu pentru Cazino. La ora actuală ÎPS nu mai vrea să-l dea decât cu o anumită sumă, sau dacă îl dă, nu îl dă deocamdată primăriei. Am încercat să-i propun o igienizare în jurul Cazinoului cu oamenii de la primărie, şi nu mi-a permis, să nu mă apuc să mişc nimic”.

În perioada comunistă, cazinoul din Vatra Dornei a fost naţionalizat şi transformat în club muncitoresc, iar de 9 ani a intrat în proprietatea Arhiepiscopiei, în calitate de administrator juridic al Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina.





( Hide )
  1. Cunosc atât de bine cazinoul, forfota multimii venită-n vizită sau la tratament.Era cândva mândria oraşului, perla staţiunii...E bine că se implică şi Biserica în reconstituire şi în primul rând protejare...Felicitări pentru intenţii, dar concret când???

    RăspundețiȘtergere

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei