Municipiul Vatra Dornei ar putea rămâne în frig şi beznă din cauza datoriilor imense la furnizori

Municipiul Vatra Dornei riscă să nu poată asigura încălzirea şi iluminatul public în această iarnă din cauza datoriilor mari acumulate către furnizori, a declarat presei, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.


Potrivit acestuia, mai multe oraşe din judeţ se află în situaţii financiare extrem de dificile, cel mai grav fiind cazul municipiului Vatra Dornei. Nechifor a spus că pentru Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Gura Humorului au fost făcute mai multe solicitări pentru obţinerea de finanţări de la fondul de rezervă aflat la dispoziţia primului ministru. El a precizat că municipiului Vatra Dornei are datorii foarte mari acumulate faţă de firmele ce livrează rumeguş la centrala termică a oraşului, dar şi faţă de furnizorul de electricitate pentru iluminatul public.

Potrivit lui Nechifor, s-a ajuns în această situaţie din cauză că fosta conducere PDL a CJ Suceava nu a alocat fonduri municipiului Vatra Dornei, în condiţiile în care avea primar PNL, iar în prezent, conducerea USL a CJ Suceava face eforturi să sprijine municipiul cu nou primar PDL.

Totodată, Nechifor a precizat că CJ Suceava nu are fonduri suficiente pentru a sprijini municipiul Vatra Dornei, deoarece în fondul de rezervă mai sunt 260.000 de lei pentru situaţii de urgenţă, iar datoriile municipiului Vatra Dornei numai pentru furnizorul de energie electrică depăşesc două milioane de lei.


În aceste condiţii, preşedintele CJ Suceava a solicitat executivului de la Bucureşti bani din fondul de rezervă la dispoziţia premierului.



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei