Festivalul Naţional al Păstrăvului se desfasoara zilele acestea la Ciocanesti

În perioada 15 – 19 august a.c., la Ciocăneşti se desfăşoară zilele comunei şi cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.

Miercuri, 15 august, după oficierea la bisericile şi la mănăstirile din comună a Sfintei Liturghii prilejuite de sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, pe platoul pensiunii „Melios” din Ciocăneşti va avea loc primirea hrămarilor, urmată de o masă de la care aflăm că nu va lipsi borşul de păstrăv. Turiştii şi localnicii sunt invitaţi şi la un spectacol folcloric în cadrul căruia vor evolua artişti cunoscuţi din Suceava, Botoşani, Maramureş, Cluj şi Iaşi.

Joi, 16 august, vor avea loc ecologizarea şi popularea cu puiet de păstrăv a Pârâului Recele, refacerea marcajelor spre obiectivele turistice de pe Muntele Suhard, vizitarea unor mănăstiri de pe acest munte şi a două popasuri de la două stâne pentru a degusta produsele lactate. De la ora 15 va avea loc seminarul „Plutele pe Bistriţa Aurie, ocupaţie străveche a ciocăneştenilor”, şedinţa tehnică a concursului local de pescuit păstrăv, urmată de manşa I, cea a calificărilor pentru faza naţională 2012. Seara se va încheia în jurul focului de tabără cu un spectacol folcloric.

Ziua de vineri, 17 august, include în program concursul local de pescuit păstrăv, popularea cu puiet de păstrăv a Pârâului Humor, construirea unei plute pe Bistriţa Aurie – demonstraţie practică la „Podul Negru” – Botoş şi un concurs de găurire a buştenilor pentru plută. Începând cu ora 12, amatorii de aventură pot plutări pe Bistriţa Aurie, pot face river rafting de la Oiţa la Ciocăneşti sau pot efectua traversări cu tiroliana. După-amiază se va da startul Concursului de pescuit păstrăv – faza naţională 2012. Seara se va încheia în jurul focului de tabără, cu spectacolul de muzică corală a membrilor corului „Lacrimoza” din Chişinău şi cu un recital extraordinar al lui Vasile Şeicaru.

Sâmbătă, va continua concursul de pescuit păstrăv, va fi populat cu puiet de păstrăv Pârâul Botoşel, vor avea loc o expoziţia şi concursul gastronomic cu preparate din păstrăv realizate după reţete tradiţionale şi se va putea merge cu pluta pe Bistriţa Aurie. După-amiază vor avea loc festivitatea de premiere a concursului naţional de pescuit păstrăv, cea a concursului gastronomic cu preparate din păstrăv şi a concursului pentru cea mai frumoasă şi performantă păstrăvărie din comună. Seara vor avea loc un recital extraordinar Andreea Bălan şi un foc de artificii.

Duminică, după oficierea Sfintei Liturghii în bisericile şi mănăstirile din Ciocăneşti şi din Botoş, ciocăneştenii şi turiştii sunt invitaţi să participe la popularea cu puiet de păstrăv a râului Bistriţa Aurie, după care va avea loc concursul „Originea frumosului din valea Bistriţei Aurii”, în care tineri şi vârstnici se vor întrece în prezentarea celui mai frumos şi mai autentic costum popular tradiţional.

După cinstirea plutaşilor care vor sosi cu plutele aproape de centrul comunei, va avea loc un spectacol folcloric în care vor evolua solişti şi ansambluri folclorice din judeţul Suceava şi din judeţele vecine. În pauze vor avea loc premierea celor mai frumoase costume populare tradiţionale, premierea sârguincioşilor din cea mai frumoasă gospodărie tradiţională, a gospodăriilor cu cea mai frumoasă grădină cu flori şi a celor mai primitoare pensiuni. Seara, plăieşii cu făclii vor coborî pe „Drumul Tătarilor” pentru a aprinde un foc de tabără.

Pe parcursul desfăşurării festivalului, va fi amenajat un amplasament în vederea iniţierii în tehnicile de supravieţuire în natură, prezentate de clubul condus de prof. Ion Ţurcanu din Chişinău.


Organizatori sunt Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti şi Filiala Suceava a ANTREC România, cu sprijinul sponsorilor şi al partenerilor.


SURSA: CraiNou.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei